Logistiek Nederland gaat rijden voor het Nelson Mandela Kinderfonds

27/12/2009 22:03

Nelson Mandela Kinderfonds

Nederlandse chauffeurs gaan rijden voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika! Met de grote campagne Truckers4Kids worden truckers opgeroepen vriend te worden van het Nelson Mandela Kinderfonds. Dit initiatief werd zondagavond gelanceerd in de SBS6-uitzending Kinderen Dansen op het IJs, waarin kinderen van bekende Nederlanders schaatsten voor het Nelson Mandela Kinderfonds.

SBS-presentatrice Nance is ambassadeur van Truckers4Kids en Karla Peijs (commissaris van de Koningin in Zeeland) is lid van het Comité van Aanbeveling. De initiatiefnemers garandeerden tijdens de uitzending het kinderfonds de eerste 1.000 Truckers4Kids; chauffeurs die tevens donateur van het Nelson Mandela Kinderfonds zijn.

Nederlandse chauffeurs gaan zich samen inspannen voor het Nelson Mandela Kinder-fonds: dat is de missie van Truckers4Kids. Want truckers hebben hart voor hun vak, maar ook voor kinderen. Logistiek Nederland verbindt zo zijn naam aan het goede doel en draagt een steentje bij aan concrete hulp voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika.

Truckers4Kids is een initiatief van Arnold's Truck and Carwash en Typisch Transport. In de uitzending 'Kinderen Dansen op het IJs' van afgelopen zondagavond garandeerden zij het Nelson Mandela Kinderfonds de eerste 1.000 chauffeurs die donateur worden van het fonds. Daarmee werd de actie gelanceerd, evenals de bijbehorende website www.truckers4kids.com.

"Na de uitzending van Kinderen Dansen op het IJs vorig jaar trok mijn dochter mij aan het jasje", vertelt Arnold Doornekamp van Arnold's Truck and Carwash. "Ze vond dat ik ook iets voor het Nelson Mandela Kinderfonds moest doen. Samen met Typisch Transport en het Nelson Mandela Kinderfonds zijn we om de tafel gegaan. Nu, een jaar later, is het dan zover: Truckers4Kids is een feit!"

Tijdens de uitzending van Kinderen Dansen op het IJs werd SBS-presentatrice Nance verrast door een optreden van haar eigen vader, die zelf altijd trucker is geweest. Namens Truckers4Kids vroeg hij haar om ambassadeur te worden van dit nieuwe initiatief. Als truckersdochter en vriendin van het Nelson Mandela Kinderfonds was zij gelijk enthousiast.

Alle deelnemers aan Truckers4Kids zijn donateur van het Nelson Mandela Kinderfonds. Zo zetten zij zich in voor concrete hulp aan de allerarmste kinderen van Zuid-Afrika, zoals straatkinderen, aidsweesjes, gehandicapte kinderen en slachtoffertjes van geweld. Deze hulp wordt altijd gegeven binnen projecten die zijn opgezet door lokale mensen. Het Nelson Mandela Kinderfonds bezoekt de projecten regelmatig en kan zo de goede besteding van de opbrengsten uit eigen waarneming bevestigen.

Zelf trucker of werkzaam in de transportsector? Ga naar www.truckers4kids.com en meld je aan. Voor maar 5 euro per maand help je mee om kinderen in Zuid-Afrika een faire kans te geven.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.truckers4kids.com