NOVA
28-12-2009

Dubai vastbesloten financiële crisis te overleven
Golfstaat Dubai heeft door de financiële crisis harde klappen gekregen, maar denkt die te kunnen overleven. Vooral dankzij verdere financiële steun van Emiraat-landen die wél over oliebronnen beschikken.

De ondernemers die van heinde en verre op de investeringsdrift van Dubai zijn afgekomen hebben in elk geval nog vertrouwen in de toekomst. Ook de Nederlanders onder hen. NOVA zocht hen op.

Kassim Dakhlallah, volger van het financiële wel en wee van de Golfstaten, reageert. Lees meer...

Havenarbeiders: 'We worden gedumpt'
Zo'n achthonderd havenarbeiders in Rotterdam zitten werkeloos thuis. Door de economische crisis, zeggen werkgevers en bestuurders. Maar volgens de haven-arbeiders zelf en ook volgens steeds meer Rotterdamse politieke partijen, worden oudere havenarbeiders op grote schaal gedumpt. In hun plaats komen goedkopere jongeren met - als het kan - gesubsidieerde banen. De weggesaneerde werknemers laten het er niet bij zitten. NOVA gaat bij ze op bezoek.

Geïnteresseerd in de geschiedenis van NOVA?
Biografie.vara.nl is een website over de geschiedenis van de VARA met artikelen over VARA-programma's, presentatoren en oude fragmenten. Op deze site vindt u ook een pagina over de geschiedenis NOVA. Lees meer...

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)