Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Hilversum, 28-12-2009

AVRO-PROGRAMMA OP ZOEK NAAR MARY POPPINS SCOORT GOED

Liveshows ook bij jongere doelgroep zeer populair

De eerste vier liveshows van het AVRO-programma 'Op zoek naar Mary Poppins' zijn gemiddeld bekeken door 1,4 miljoen mensen. Dat zijn gemiddeld 260.000 kijkers per aflevering meer dan de eerdere series 'Op zoek naar Evita' en 'Op zoek naar Joseph'. Kees Tukker, programmaleider tv bij de AVRO: ,,De cijfers laten zien dat er meer dan ooit naar 'Op zoek naar...' wordt gekeken. En ook dat er een jongere doelgroep kijkt. Als omroep die de verbinding tussen verschillende leeftijden en bevolkingsgroepen in kunst en cultuur zoekt, vinden we dat een prachtig resultaat.''

In het AVRO-programma 'Op zoek naar Mary Poppins' wordt gezocht naar de nieuwe hoofdrolspeelster van de gelijknamige musical. De live-shows zijn van start gegaan op zondag 6 december met elf kandidaten. Op dit moment zijn er nog zes kandidaten over: Carmen, Irene, Noortje, Rosalie, Sophie en Willemijn. Welke drie halen de finale 24 januari en van wie moeten we voortijdig afscheid nemen?

'Op zoek naar Mary Poppins' wordt gepresenteerd door Frits Sissing.

'Op zoek naar Mary Poppins': elke zondag tot en met 24 januari 2010, AVRO, Nederland 1, 20.25 uur (liveshow) en 22.25 uur (resultshow).

---