Gemeente Venlo


Kort nieuws

Datum 13 november 2009 Nr 036

Benefietconcert Ben Verdellen kan doorgaan
De gemeente Venlo staat garant voor de zaalhuur bij het benefietconcert 'Luuster ens' dat 28 december plaatsvindt in Muziekcentrum Frits Philips Eindhoven. De gemeente neemt ook 100 kaartjes af. Zanger Ben Verdellen organiseert de benefiet in vervolg op een succesvol concert in de Maaspoort afgelopen april. De opbrengst komt ten goede aan een weeshuis in Tanzania. Het concert in Eindhoven moet 15.000 opbrengen zodat 50 weeskinderen gedurende 7 jaar onderwijs kunnen genieten. Het initiatief dreigde schipbreuk te lijden omdat een hoofdsponsor zich moest terugtrekken. Dankzij de garantie kan het nu doorgaan.

Patiowoningen aan het Monsepaadje
Vanuit veiligheidsoogpunt is er geen bezwaar tegen de bouw van 18 patiowoningen aan het Monsepaadje in Venlo Zuid (project De Hofdame). Eind september besloot het college dit bouwproject mogelijk te maken via een projectbesluit. Nu is de externe veiligheid onderzocht. Het plangebied ligt op 210 meter afstand van het spoorwegemplacement en op 290 meter van het doorgaand spoor. Het groepsrisico neemt hierdoor niet noemenswaard toe, mede dankzij enkele preventieve maatregelen. De patiobungalows komen te liggen in besloten hofjes. Het woonoppervlak is 110 tot 130 m2 en de plannen voorzien in een eigen parkeerplaats bij de woningen, een patiotuin vanaf 30 tot 95 m2, een badkamer met inloopdouche en een slaapkamer/ werkkamer op de begane grond. De bovenverdieping krijgt standaard een slaapkamer en berging. De woningen komen tegenover de onlangs gerealiseerde (patio)woningen in het plangebied Krekelveld.

Van Harte subsidie
Resto van Harte Venlo krijgt een eenmalige subsidie van de gemeente Venlo tot een bedrag van maximaal 18.900. Met het geld kan het restaurant van 2010 tot en met 2012 het exploitatietekort op de activiteiten afdekken. Het restaurant komt in het Blariacumcollege in Blerick en is vooral bedoeld voor minima en (oudere) wijkbewoners die in een sociaal isolement leven. Mensen met een smalle beurs kunnen twee keer per week `s avonds terecht voor een driegangenmaaltijd voor 2,50 euro; anderen betalen 5 euro. Naast eten kunnen bezoekers ook deelnemen aan activiteiten.

Bouwmanagement Stadskantoor
Bureau BBN uit Rotterdam mag het bouwmanagement verzorgen van het nieuwe stadskantoor in Maaswaard. Het bureau kwam als beste uit de bus in een niet-openbare Europese aanbesteding. Bouwmanagement houdt in de totale technische en financiële coördinatie van het bouwproject. Naast kostenbewaking gaat het ook om de aansturing van de architect, de constructeur en de installatiebureaus. Vaak doet de gemeente dit zelf maar gezien aard en omvang van het project is nu besloten tot uitbesteding. Er waren 5 bureaus in de race die halverwege 2009 hun visies hebben ingeleverd. De visies zijn getoetst op ontwerp- en uitvoeringsproces, cradle to cradle en duurzaamheid, en kostenbewaking. Op 11 november is het project voorlopig gegund; 26 november is definitieve gunning voorzien.


1