NCRV

Spirit 24

December in teken van gospel

maandag 28 december om 21:00 uur, Spirit 24

Met Gospel Challenge 2009

In de maand december staat het themakanaal Spirit 24 volop in het teken van gospel. Een belangrijk project is Gospel Challenge 2009, waarin gospelartiesten (koren, maar ook bands en solo artiesten), strijden om een felbegeerd optreden op het Gospelfestival Amsterdam Paradiso op 2 december aanstaande.

Gospel Challenge wordt gemaakt in samenwerking met de Evangelische Omroep en de stichting

ZO! Cultuur Zuidoost. Op het Gospelfestival Amsterdam, dat dit jaar zân zesde editie beleeft, zal de

winnaar van deze wedstrijd optreden tussen artiesten als Naomi Shelton & The Gospel Queens,

Gospel Joy en GospelChops feat. Gerald Heyward en het wereldberoemde Harlem Gospel

Choir uit de Verenigde Staten.

Op maandag 28 december, dinsdag 29 december en woensdag 30 december zijn de voorrondes en de finale van Gospel Challenge 2009 te zien. Daarnaast zendt Spirit 24 op donderdag 31 december de registratie uit van het Gospelfestival Amsterdam 2009 dat op 2 december in Paradiso Amsterdam plaatsvindt.
Deze uitzending is de afsluiting van de Spirit 24-Gospelweek Swingend het jaar uit, die in de week tussen kerst en oud en nieuw te zien is. In de Gospelweek zal meer dan 100 uur Gospel uit alle windstreken te zien en te horen zijn.

De registratie van het Gospelfestival Amsterdam 2009 zal ook op televisie worden uitgezonden: op dinsdag 5 januari (om 16.05 uur) en op dinsdag 2 februari (om 23.35 uur) via Nederland 2.

Over Spirit 24

Het themakanaal Spirit 24 is dé levensbeschouwelijke themazender van Nederland. Het is een samenwerking van 12 levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, NMO, NIO, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV).

De zender is interreligieus en multicultureel en biedt de kijker een breed aanbod van onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing, zingeving, cultuur en filosofie, gezien vanuit verschillende geloofsrichtingen en invalshoeken. De zender laat de kijker genieten en schept

verwondering, zet aan tot nadenken en brengt op toegankelijke wijze (nieuwe) inzichten.

Wilt u ook Spirit 24 ontvangen? De zender is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 27 en via Ziggo op kanaal 575. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen. Ook is het kanaal te bekijken op www.spirit24.nl.