Ingezonden persbericht

Een nieuw cabarettrio geboren!

Wij zouden ons graag even aan u voorstellen. Aangenaam! De Brave Jongens.

Het trio, bestaande uit Basz de Jonge, Dennis van Wietmarschen en Sarah Schierbeek, zal half maart met hun voorstelling 'levensweg' in première gaan.

Levensweg is een anderhalf uur durende voorstelling over de hoogte- en dieptepunten van de acteurs; Geboren worden, de eerste keer naar de middelbare school of op bezoek gaan bij de dokter. Alles komt aan de orde. Maar niet alleen verleden en heden komen aan bod in de voorstelling. Het trio durft ook een blik op de toekomst te werpen.

De cabaretiers weten de herkenbare ervaringen zo om te draaien dat je met een totaal andere blik naar je eigen belevenissen kijkt. De voorstelling kan totaal gestoord en onlogisch lijken hoewel het onlogische soms best logisch kan zijn. Het is maar hoe je het bekijkt.
Om onze voorstelling toch maar in een hokje te plaatsen, geven wij de voorkeur aan het genre absurdisme.

Levensweg wordt ondersteund door liedjes met een grappig, soms zelfs ontroerend karakter dat voor balans zorgt in de voorstelling.

De acteurs konden hun voorstelling niet tot stand laten komen zonder medewerkers. Hiervoor hebben zij leerlingen van de School voor de Kunsten te Groningen gevraagd.
Het team bestaat momenteel uit: drie organisatoren, twee decor bouwers, een tekenaar en een cameravrouw. Verder zijn er nog een aantal externe mensen actief.

Onze gemiddelde leeftijd zal omenabij de 21 jaar liggen, wat natuurlijk vrij speciaal is. Dit wil overigens niet zeggen dat de voorstelling ook speciaal voor jongeren is gemaakt. Wij richten ons zowel op middelbare scholieren als op volwassenen.

Het bedrijf De Brave Jongens is herkenbaar aan het feit dat ze een jong theatergezelschap zijn, vernieuwend in de cabaretwereld maar ook aan de manier van promotie. De eerste De Brave Jongens krant, genaamd 'De Brave Jongen', zal in januari 2010 uitkomen.

Wij richten ons momenteel voornamelijk op Groningen en omgeving, maar pakken daaropvolgend het hele noorden. En wie weet straks heel Nederland?

Binnenkort komt onze website online: www.debravejongens.nl waarop meer informatie zal komen te staan over ons, leuke foto's en filmpjes en natuurlijk de speeldata.
Tot die tijd zijn wij te vinden op hyves: bravejongens.hyves.nl