Ingezonden persbericht


HOOFDROL VOOR MUSICALS EN FILMS IN KERSTVAKANTIE VAN Z@PPELIN

Hilversum, 3 december 2009

Ook onze jongste kijkers kunnen zich verheugen op de kerstvakantie, want Z@ppelin brengt de leukste films en programma's. Zo kunnen de kleintjes genieten van de tekenfilms met de Smurfen en Duimpje en Duimelijntje of wegdromen met de musicals van het Zandkasteel en de 3 Biggetjes. Zo kunnen ze dansen en meezingen met Toto en Sassa en de meiden van K3!

Kabouter Plop en de treitertrol (TROS)

Er gebeurt iets vreselijks in het Kabouterbos... Terwijl Klus, Lui, Kwebbel en Plop aan het picknicken zijn, heeft een meisje de knuffel van Lui mee naar haar huis genomen. Lui is helemaal van slag en kan niet meer slapen! De Kabouters besluiten de knuffel in het grote-mensen-huis te gaan zoeken. Maar dat is zeker niet gemakkelijk. Er gebeuren namelijk rare dingen in het huis. Plop en zijn vriendjes worden de hele tijd gepest. Er blijkt nog iemand in het huis te zijn…

Zullen de kabouters de knuffel van Lui vinden? En wie is die geheimzinnige pestkop?

Ontdek het allemaal in Plop en de Treitertrol!

Maandag 28 december om 09.00 uur

Duimpje en Duimelijntje (TROS)

(Tom Thumb and Thumbelina)

Twee kinderen uit het koninkrijk van de kleine mensen in het magisch bos, worden ontvoerd door een reus en ondergebracht bij een reizend circus. Beiden verlangen terug naar huis en kennen elkaar niet. Als ze elkaar tegenkomen, zijn ze meteen verliefd op elkaar. Maar daar wil de mollenkoning een stokje voor steken, want hij wil zelf met Duimelijntje trouwen! (tekenfilm).

Maandag 28 december om 11.00 uur

Het lelijke eendje en ik (KRO)

(Den grimme aelling og mig)

Uit een lelijk ei wordt een kuiken geboren dat er anders uitziet. De hele eendenvijver keert zich tegen het lelijke eendje en verstoot het. Het eendje verlaat de vijver en komt er na veel avonturen achter dat hij niet lelijk is, maar een prachtige witte zwaan (tekenfilm).

Dinsdag 29 december om 09.00 uur

Musical Het Zandkasteel (TELEAC)

Deze theatervoorstelling is gebaseerd op de populaire tv-serie Het Zandkasteel. Peuters en kleuters herkennen direct het decor en het kasteel waar Koning Koos, Prinses Sassa en haar broertje Toto wonen. In de voorstelling wordt veel gezongen. Net als in de televisieserie worden in de theaterversie de kinderen uitgenodigd om mee te dansen, springen, draaien en bewegen. Het Zandkasteel is een gezellige en leerzame voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Meer informatie over Het Zandkasteel is te vinden op de website: peutertv.nl

Dinsdag 29 december om 11.00 uur

Musical de 3 biggetjes (TROS)

Het verhaal van de musical "DE 3 BIGGETJES" begint eigenlijk waar het alom bekende sprookje eindigt n: de oude wolf is nog steeds enorm boos & ongelukkig omdat het hem nooit gelukt is de 3 biggetjes te pakken te krijgen... Hij heeft inmiddels 3 zonen en op de dag van hun 18e verjaardag vertelt hij hen zijn levensverhaal en geeft hen de opdracht zijn missie te voltooienÂ…

Het begin van een grappig en spannend avontuur met een vleugje romantiek!

Woensdag 30 december om 09.00 uur

De fluit met zes smurfen (VARA)

In deze smurfen speelfilm wordt het Smurfenrijk ontdekt! Ridder Johan en zijn vrolijke schildknaap Pirrewiet leren in deze film de smurfen kennen dankzij een magische toverfluit met zes gaten, of zoals de smurfen zouden zeggen: met zes smurfen. Dankzij een rondreizende marskramer krijgt Pirrewiet de bijzondere fluit in handen! Pirrewiet ontdekt al snel dat wanneer hij op de fluit speelt mensen ongewild gaan dansen, totdat de gemene Matthijs Voddezak de fluit steelt. Hij gebruikt de fluit om mensen te beroven en zelf rijk te worden (Tekenfilm).

Woensdag 30 december om 11.15 uur

K3 en het ijsprinsesje (TROS)

K3 en het ijsprinsesje: In K3 en het IJsprinsesje krijgen Karen, Kathleen en Kristel op een dag een uitnodiging van een koning en koningin uit een ver sprookjesrijk. K3 mag zingen op de verjaardag van prinses Fleur. Maar de prinses is niet onder de indruk van de zangkunsten van K3 en gedraagt zich als een verwend nest.

Via een hofdame horen de meisjes een droevig verhaal. Een boze tovenaar heeft een vloek uitgesproken over het prinsesje, waardoor haar hart is bevroren. Onze drie vriendinnen krijgen medelijden met de prinses en besluiten, tegen de wil van de koning en koningin, het arme meisje te helpen.

In een spannende race tegen de klok proberen Karen, Kristel en Kathleen het mysterie rond het prinsesje op te lossen. Maar dit blijkt nog niet zo makkelijk. Want ook al komen zij allerlei bekende sprookjesfiguren tegen, hulp krijgen zij niet van hen. Zal het de dappere zangeressen lukken om de vloek op te heffen?

Donderdag 31 december om 09.00 uur

Pluk van de Petteflet (AVRO)

Pluk, een jongen met verwaaid haar en pet, rijdt met zijn rode kraanwagentje de stad binnen op zoek naar een huisje. Hij kan op de zolderkamer in de Petteflet gaan wonen en ontmoet de verschillende bewoners. Waaronder de kleurrijke stampertjes, Mevrouw Helderder en haar dochter Aagje, Dollie de Duif en de Krullevaar. Als Pluk helpt de torteltuin te redden, is hij de held van de dag! (Speelfilm).

Donderdag 31 december om 11.00 uur

K 3 en het magische medaillon (TROS)

In 'K3 en het Magische Medaillon' gaan Karen, Kristel en Kathleen aan de slagin hun droomhuis. Wat ze niet weten,is dat er ergens in het huis een waardevol medaillon verstopt zit. Enkel Gazpacho, een zware jongen van internationaal kaliber, weet van het bestaan van het medaillon af. Hij zal niet rusten voor het medaillonveilig en wel in zijn bezit is. Maar dat is buiten Karen, Kristel en Kathleen gerekend... Met niemand minder dan Paul de Leeuw in de rol van de geest.

Vrijdag 1 januari om 09.00 uur

De Boefjes (VPRO)

(Little rascals)

Wie kent ze niet, de boefjes Alfalfa, Darla, Buckwheat, Porky, Froggy, Stymie en de hond Pete. Ze vormen de 'He-man women haters club". Als Alfalfa verliefd wordt op Darla, dreigt hij het bestaan van het mannenclubje op te houden. Nog meer problemen ontstaan als hun clubhuis wordt verwoest en hun loopwagen wordt gestolen door de vijand. Met kattenkwaad en baldadigheid, trucs leren de boefjes wat vriendschap is. (Speelfilm).

Vrijdag 1 januari om 11.00 uur

Perscontact

Marion van Dam

marion.van.dam@omroep.nl

035 - 677 46 33