Gemeente Uithoorn

Uithoorn professionaliseert haar inkoopbeleid

28 december 2009
De gemeente Uithoorn professionaliseert haar manier van inkopen. Zij doet dat samen met het regionaal inkoopbureau RIJK. Hiervoor ondertekende wethouder Maarten Levenbach op 14 december 2009 een samenwerkingsovereenkomst.

Inkopen in samenwerking met een regionaal inkoopbureau levert de gemeente door de grotere inkoopvolumes financiële voordelen op. Het inkoopbureau biedt daarnaast ook specifieke expertise bij (Europese) aanbestedingstrajecten.

Stichting Rijk

Stichting Regionaal Inkoopbureau IJmond/Kennemerland (RIJK) is opgericht door acht gemeenten: Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemstede, Uitgeest, Wormerland en Zandvoort.
Uithoorn en Aalsmeer hebben zich nu aangesloten bij de samenwerking. De verwachting is dat in 2010 nog meer gemeenten zullen volgen. Het dagelijks bestuur van stichting Rijk bestaat uit de gemeentesecretarissen van Heemstede (voorzitter), Haarlemmerliede en Spaarnwoude (penningmeester) en Beverwijk (secretaris). Voor Uithoorn neemt de gemeentesecretaris Gabe Roodhart plaats in het dagelijks bestuur ^