Ingezonden persbericht

Kees van der Graaf versterkt Raad van Commissarissen 3M Nederland

Zoeterwoude, 28 december 2009 - Kees van der Graaf versterkt de Raad van Commissarissen van 3M Nederland B.V. Zijn belangrijkste taken zijn het adviseren van het management en toezicht houden op de zakelijke aangelegenheden binnen het bedrijf.

Van der Graaf (59) werkte onder meer 32 jaar bij Unilever in diverse marketing- en bestuursfuncties. In zijn laatste functie was hij lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor het herstellen van de groei van het bedrijf binnen de Europese markt.

Behalve lid van de Raad van Commissarissen van 3M, is Van der Graaf partner van Team Heiner Management Programmes. In deze functie richt hij zich op de verkoop, ontwikkeling en uitvoering van teamperformance programma's. Verder is hij verbonden aan de business school IMD te Lausanne. Lesgeven, coachen en onderzoek doen naar leiderschapscapaciteiten behoren tot zijn takenpakket.

Naast zijn professionele werkzaamheden, is Van der Graaf oprichter en voorzitter van verschillende stichtingen. Met Stichting FSHD levert hij een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van de spierziekte FSHD. Bovendien richtte hij samen met de voetballers van het Nederlands Elftal de Stichting Spieren voor Spieren op, een organisatie ter ondersteuning van kinderen met een spierziekte.

Beeldmateriaal

Bovenstaande afbeelding van Kees van der Graaf is via deze link in hoge resolutie te downloaden.

Over 3M Nederland B.V.
Een erkend leider in Research & Development. 3M produceert duizenden innovatieve producten voor tientallen verschillende markten. De kracht van 3M is om haar technologieën - vaak in combinatie met elkaar - om te zetten in producten voor een breed scala aan (toekomstige) klantbehoeften. Met een omzet van $ 25 miljard heeft 3M wereldwijd 76.000 mensen in dienst en in meer dan 60 landen productielocaties. Meer informatie is te vinden op www.3M.nl.

3M, Scotch, Post-it, Scotchgard, Thinsulate en Scotch-Brite zijn handelsmerken van 3M Company.