Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe joint venture Vierstroom Hulp Thuis speelt in op de toekomst Effectievere en meer efficiënte hulp bij het huishouden

Voerendaal, 28 december 2009 - Een passende oplossing voor de huidige marktontwikkelingen binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat biedt de joint venture Vierstroom Hulp Thuis die op 1 januari 2010 wordt gesloten door Thuishulpen B.V., bedrijfsonderdeel van zorgorganisatie Vierstroom, en Assist Zorg in Huis BV. Via de joint venture wil Vierstroom de bedrijfsvoering efficiënter maken, de kwaliteit van de huishoudelijke hulpverlening in haar werkgebied optimaliseren en de cliënt- en medewerkertevredenheid verhogen.

"De joint venture, met Miranda Schouten als directeur, stelt ons in staat om hulp bij het huishouden nu en in de toekomst op een kwalitatieve en financieel verantwoorde manier te leveren aan alle cliënten die dit nodig hebben", zo verklaart Vierstroombestuurder Jeroen van den Oever de intensieve samenwerking. "Met de joint venture maken we optimaal gebruik van elkaars krachten. Denk daarbij aan de zorginhoudelijke professionaliteit van Thuishulpen B.V. in combinatie met de specialistische kennis van Assist op het terrein van facilitaire bedrijfsvoering. We hebben voor Assist gekozen als partner, omdat zij betrouwbaar is en heeft bewezen te beschikken over de juiste expertise. Ze levert de beste kwaliteit en heeft een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel staan."

Stevige concurrentiepositie
Volgens Ger Henstra, directeur Assist, komt de toegevoegde waarde van Assist vooral tot uiting in haar efficiënte organisatiemodel. "Hierin staan klant en medewerker centraal. Verantwoordelijkheden worden daarnaast laag in de organisatie gelegd, ondersteund door ICT-toepassingen en een strak georganiseerde backoffice. Dankzij dit op de Wmo-markt toegespitste model kan de overhead flink worden teruggebracht, waardoor we een stevige concurrentiepositie krijgen bij de aanbestedingen." Van den Oever beaamt dit. "De kracht van Assist ligt in de organisatie van de backoffice. De joint venture stelt ons in staat om hulp bij het huishouden in de backoffice zo goed te organiseren waardoor de cliënt kwalitatief goede hulp krijgt en verzekerd is van de continuïteit van die hulp."

Nieuwe kansen
Thuishulpen B.V. ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Van den Oever: "De afgelopen jaren zijn we geconfronteerd met een reorganisatie, minder afnemers en allerlei ontwikkelingen in de markt. Dankzij de joint venture staan we weer wat steviger in onze schoenen, ook financieel, en kunnen we beter anticiperen op ontwikkelingen. Bovendien lopen allerlei contracten met gemeenten af, waardoor er voor ons weer nieuwe kansen ontstaan. Cliënten zullen nu en in de toekomst die kwaliteitshulp van ons krijgen waar ze recht op hebben."

Over Thuishulpen B.V.
Thuishulpen B.V. is een bedrijfsonderdeel van Vierstroom en biedt hulp bij het huishouden. Wie thuis of in een woonvoorziening zorg nodig heeft, kan bij Vierstroom terecht. Dat kan omdat Vierstroom in haar werkgebied in elke wijk of buurt aanwezig is. Dit werkgebied strekt zich globaal uit van Woerden, via Gouda tot Zoetermeer en van Capelle aan den IJssel tot aan Schoonhoven. Vierstroom heeft kwaliteit van zorg, veiligheid, bereikbaarheid en continuïteit hoog in het vaandel staan. Alle onderdelen van Vierstroom zijn HKZ- en ISO-gecertificeerd. Over Assist

Assist is een organisatie die innovatieve, klantgerichte oplossingen biedt en inspeelt op veranderingen, vragen en ontwikkelingen in de zorg. Uitgangspunten zijn het efficiënter en gastvrij inrichten van zorg(ondersteunende) processen, het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en het zo laag mogelijk houden van de kosten. Assist denkt mee met de klant en manifesteert zich als strategisch partner voor zorgondersteuning, facility management, WMO en arbeidsmarktvraagstukken. Assist streeft naar langdurige samenwerking met partners en bewijst haar betrokkenheid door verregaande samenwerkingsvormen aan te gaan, zoals een joint venture waarbij de zorginstelling de regie behoudt. Samen met de klant helpt Assist de zorg vooruit. Assist maakt deel uit van Vebego International, een ondernemend familiebedrijf dat in negen landen in Europa actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten.

Foto

Bijgevoegde foto is rechtenvrij te gebruiken.

Fotobijschrift:

Achter (v.l.n.r.): Steph Feijen (Vebego International), Robert Smulders (Adelmeijer & Hoying Advocaten), René van de Wetering (Vierstroom), Sa?a Kos (Vierstroom), Luc Aretz (Assist Zorg in Huis), Miranda Schouten (Vierstroom), Henk Woertman (Vierstroom), Ger Henstra (Assist Zorg in Huis). Voor (v.l.n.r.): Jeroen van den Oever (Vierstroom) en Jos Merx (Assist).


Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht