Ingezonden persbericht


Rotterdammers eten kunstwerk van Ruud de Wild in recordtempo op

Rotterdam, 28 december 2009 - Het kerstkunstwerk van Ruud de Wild op het Rotterdamse Schouwburgplein is in recordtempo opgegeten. Met het inzetten van de dooi verdwenen dit weekend ook de 125.000 Chupa Chups lolly's, de bouwstenen van het kunstwerk, als sneeuw voor de zon. Het grootste eetbare kunstwerk ter wereld is in drie dagen opgebouwd en is na vijf dagen van tentoonstelling uiteindelijk in twee dagen tijd volledig opgegeten.

Dinsdag 22 december onthulde kunstenaar en DJ Ruud de Wild zijn ontwerp van het lollykunstwerk. Het resultaat is een pixelart kunstwerk van 400 vierkante meter, opgebouwd uit zo'n 125.000 Chupa Chups lolly's. Drie dagen lang werkte een 15 koppig team met man en macht aan de realisatie van het kunstwerk. Door het sneeuwfront en de vrieskou van vorige week liep de bouw aanzienlijke vertraging op. De allerlaatste lolly werd op het nippertje verwerkt in het kunstwerk.

Lollykunst
Chupa Chups heeft al decennialang een verbinding met kunst. Het meest bekende voorbeeld is de samenwerking met Salvador DalĂ­, die 50 jaar geleden het logo van het lollymerk ontwierp. Sindsdien houdt Chupa Chups zich bezig met kunstzinnige projecten. Deze zomer reisde een eetbare muur van lolly's langs zomerfestivals. Chupa Chups bood drie opkomende kunstenaars een platform door hen de muur te laten ontwerpen. Deze winter liet Ruud de Wild zich inspireren door de lolly's.

Einde bericht
**