VerkeersInformatieDienstDodelijke ongevallen op A28

Maandag hebben drie ongevallen op de A28 aan evenzoveel mensen het leven gekost.

Omstreeks 17.45 uur vond ter hoogte van 't Harde een aanrijding plaats waarbij twee personenauto's waren betrokken. Eén persoon kwam daarbij om het leven. Een andere inzittende is door de brandweer bevrijd. Hij is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde toen een bestuurder van een grijze Opel Astra op de A28 in de richting Amersfoort moest uitwijken voor een zilverkleurige personenauto die naar links kwam. Hierdoor raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt en kwam door de middenberm op de andere rijbaan terecht. Daar botste hij op een ander voertuig.

Het KLPD zoekt getuigen van het ongeval en is met name op zoek naar een onbekend gebleven bestuurder van een zilvergrijze personenauto die op de rijbaan richting Amersfoort reed.

Plotseling opkomende mist was de oorzaak van een aanrijding omstreeks 20.40 uur op de A28 bij Staphorst. Bij dit ongeval waren tenminste 8 voertuigen, waaronder twee vrachtwagens, betrokken. Naast elf gewonden, van wie drie ernstig, waren twee dodelijke slachtoffers te betreuren. Het ongeval gebeurde op de rijbaan richting Hoogeveen op het knooppunt Lankhorst.

In beide gevallen werd de rijbaan enkele uren volledig afgesloten en het verkeer omgeleid.

Eerder op de dag vond eveneens een ongeval met meerdere voertuigen plaats op de A28. Het is niet bekend of bij dit ongeval, tussen Vathorst en knooppunt Hoevelaken, slachtoffers zijn gevallen. Wel ontstond een forse file (11 kilometer) die weggebruikers een vertraging van meer dan een half uur opleverde. In verband hiermee werd een omleiding ingesteld vanaf knooppunt Hattemerbroek. Daarnaast werd het verkeer ter plaatse over de vluchtstrook geleid.