Vijfde druk `Krijg ik nog een zoen van je? bijna meteen uitverkocht


Schrijver Cees Smit doneert opbrengst boek aan vrijwilligers en medewerkers terminale palliatieve thuiszorg

SNEEK, 20091228 -- De vijfde druk van `Krijg ik nog een zoen van je?', nog maar amper een paar weken uitgebracht, is nu alweer uitverkocht. Auteur Cees Smit is er nog beduusd van. In amper 16 maanden tijd zijn er 8000 exemplaren van zijn eerste boek plus 600 luisterversies verkocht.

`Mijn grote doel is onder andere de vrijwilligers en medewerkers van de terminale palliatieve thuiszorg allemaal een exemplaar van mijn boek te kunnen geven. Dat wil ik onder andere via sponsoring bereiken. Ik zet mij daar helemaal voor in, al mijn royalties en winstpremies (per 1 november jl. ruim ¤ 19.000,--) heb ik beschikbaar gesteld voor de stichting vrijwilligers palliatieve terminale zorg (VPTZ). Nu merk ik dat die inzet volop beloond wordt.'
`Krijg ik nog een zoen van je?' speelt zich af in een hospice. De gang van zaken in een hospice is spelenderwijs in het verhaal verweven. Het boek vertelt de liefdesgeschiedenis van Mendy en David. Een ontroerend verhaal, fictief, maar uit de reacties blijkt dat dit overeenkomt met wat die vrijwilligers iedere dag meemaken. De schrijver krijgt uit het hele land veel enthousiaste en ontroerende respons.
Cees Smit is blind. Hij heeft ook meegedaan aan de verhalenwedstrijd in het kader van het Louis Braillejaar. `Ik heb in ieder geval een prijs gewonnen, dat weet ik al. Maar of het de eerste, tweede of derde prijs wordt, weet ik nog niet. Ik beschouw die prijs als slagroom op de taart van het enorme succes van het boek!' Op 9 januari aanstaande ontvangt Cees uit handen van dr. Jan terlouw persoonlijk in de jaarbeurs te utrecht één van de drie prijzen.