Politie Utrecht

Persberichten district stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 28-12-2009

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee personen aangehouden omdat zij probeerden een fiets te stelen.

Rond 14.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat twee jongens op het Willem van Abcoudeplein bezig waren om een fiets open te breken. De getuige bleef aan de lijn om door te geven waar de verdachten naar toe gingen. De politie ging ter plaatse en zag het tweetal nog op het Willen van Abcoudeplein lopen. De verdachten, 14 en 21 jaar uit Utrecht en zonder vaste woon of verblijfplaats, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Vrouw beroofd

UTRECHT Zondagavond vond op het Smaragdplein een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 22-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 21.35 uur te pinnen bij een automaat aan het Smaragdplein. Op het moment dat het gepinde geld uit de automaat kwam, dook er plotseling een man op en griste het geld, nog voordat de vrouw het kon pakken, uit de automaat. De verdachte rende na de beroving weg in de richting van de Hoogravenseweg.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Het signalement van de verdachte luidt, man getinte huidskleur, 1.60 1.70 mtr. lang, normaal postuur en tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij was gekleed in donkere kleding en droeg een donkere muts. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district stad Utrecht, tel.: 0900 88 44.

Twee mannen aangehouden voor diefstal en heling

UTRECHT In de nacht van zondag 27 op maandag 28 december heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van het stelen en helen van een fiets.

De politie zag via het cameratoezicht dat op de Neude een man een gestolen fiets aan een andere man verkocht. Agenten gingen ter plaats en hielden de verkoper, een 29-jarige man uit Utrecht aan. De koper was met de gestolen fiets naar de Breedstraat gelopen en had de fiets in een bestelbusje geladen. In de Breedstraat werd de man niet meer aangetroffen. Wel stond het busje, met daarin de fiets, nog in de straat.

Agenten besloten, even verdekt opgesteld, te wachten of de man nog bij het busje terug zou komen. Na enige tijd kwam de man naar het busje toe en wilde wegrijden. Hierop werd ook hij, 41 jaar uit Utrecht, aangehouden. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten op het bureau.