Politie Utrecht

Persbeichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 28-12-2009

Mishandeling in café

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag 28 december heeft er een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Lavendelstraat plaatsgevonden. De politie heeft een verdachte aangehouden.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat in een horecagelegenheid twee mannen ruzie hadden gekregen met een andere man en hem hadden geslagen. De onruststokers waren op straat gezet en toen de politie bij hen kwam, gedroegen zij zich recalcitrant. Beiden zijn vervolgens aangehouden in verband met belediging en een van hen in verband met de mishandeling van de 37-jarige man uit Amersfoort. De mannen van 21 en 31 jaar uit Amersfoort zijn meegenomen naar het bureau.

Brandstichting container

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag 28 december is door onbekenden een blauwe papiercontainer aan de Limburg Stirumlaan in brand gestroken.

De melding van de brand kwam om 03.50 uur. De brand werd door de brandweer geblust en is vermoedelijk door brandstichting ontstaan. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Ruit politiebureau ingegooid

AMERSFOORT Zondagmiddag 27 december heeft een man een ruit van het politiebureau aan de Van Asch van Wijckstraat ingegooid. De verdachte is vervolgens aangehouden.

Omstreeks 15.00 uur werden aanwezige agenten in het bureau opgeschrikt door de vernieling van een ruit van het bureau. Een zwarte auto reed hard weg en agenten konden de bestuurder vervolgens klemrijden op de Stadsring. De 26-jarige bestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij verklaarde onder invloed van softdrugs te zijn en de ruit te hebben ingegooid vanwege privéproblemen. Verder bleek dat de man vlak voor het ingooien van de ruit een aanrijding met materiële schade op het Stationsplein had verzoorzaakt en daarna was doorgereden.