Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 28-12-2009

Beroving en ernstige mishandeling

VEENENDAAL In de nacht van zondag 27 op maandag 28 december is een 22-jarige man uit Veenendaal beroofd en ernstig mishandeld in het park achter de Lampegiet.

De politie kreeg die nacht omstreekds 03.15 uur een melding dat er een jongen in elkaar geslagen zou zijn. Toen agenten naar de Weverij gingen, bleek dat de man in het park beroofd was van zijn fiets, portemonnee, telefoon en onder bedreiging zijn pincode had afgegeven aan vier of vijf onbekende mannen. Bovendien was de man flink mishandeld. Het slachtoffer verklaarde dat hij in het parkje achter de Lampegiet over het fietspad fietste in de richting van het viaduct. Ongeveer vijftig meter voor het viaduct werd hij plotseling belaagd door vier of vijf mannen die uit de struiken kwamen.

Agenten hebben direct een ambulance voor het slachtoffer laten komen, hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede vervoerd.

De politie heeft de beroving in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug via telefoonnummer 0900-8844.