Gemeente Borsele

Den Haag maakt geen uitzondering voor Ellewoutsdijk

De staatssecretaris van Onderwijs, Sharon Dijksma, heeft de gemeente Borsele op maandag 21 december laten weten dat zij niet kan ingaan op het verzoek om de school in Ellewoutsdijk nog langer in stand te houden. Dit staat in een brief waarin zij haar beslissing tevens verder toelicht. Ze geeft aan dat de school, een nevenvestiging, al gedurende drie opeenvolgende jaren minder leerlingen telde dan de vereiste 23 en dat zij het niet wenselijk vindt om hier bovenop nog een, nieuwe, uitzondering te maken.

Wethouder Jan Zandee is teleurgesteld met het bericht van de staatsecretaris om de OBS âDe Lindenâ in Ellewoutsdijk te sluiten. De wethouder heeft zich samen met de dorpsraad, de werkgroep Ellewoutsdijk en vele inwoners van Ellewoutsdijk tot het laatst toe ingespannen om de school met alle mogelijke middelen open te houden. De staatsecretaris heeft nu anders besloten. De wethouder vindt dit niet alleen een grote teleurstelling voor alle kinderen en hun ouders maar ook voor de inwoners van Ellewoutsdijk en omgeving. Zij hebben zich jarenlang tot het uiterste ingespannen om deze school open te houden.

Nu de staatsecretaris haar finale oordeel heeft gegeven zal wethouder Jan Zandee verder aan de slag gaan om samen met de diverse betrokkenen te investeren in de veranderingen die de opheffing van de school voor de kinderen en de ouders met zich meebrengt en de kwaliteit van onderwijs in de toekomst onder handbereik te houden.