Gemeente Rotterdam

stadstoezicht is gestart met afschermen parkeerautomaten

Tijdens jaarwisseling bijna 2.800 parkeerautomaten afgesloten parkeerautomaat

parkeerautomaat

De afdeling Parkeervoorzieningen van de dienst Stadstoezicht is begonnen met het afschermen van alle parkeerautomaten in Rotterdam. De laatste parkeerautomaten worden op oudejaarsdag afgeschermd. Het gaat om bijna 2.800 parkeerautomaten. `Vanaf het moment dat een parkeerautomaat is afgeschermd, kan ook geen parkeergeld betaald worden', zegt Fred Marree van Stadstoezicht. `Stadswachten geven dan geen parkeerbon.' Op 2 januari kunnen alle automaten weer gebruikt worden.

Voorkomen vuurwerkschade
Om vuurwerkschade zoveel mogelijk te voorkomen, worden evenals vorig jaar alle parkeerautomaten tijdens de jaarwisseling afgeschermd. In de jaren daarvoor werd slechts een beperkt aantal automaten afgeschermd. De schade was tijdens de laatste jaarwisseling aanzienlijk minder dan voorheen. `Reden genoeg om ook dit jaar weer tijdens oud en nieuw alle parkeerautomaten te beschermen tegen vuurwerkschade', aldus Marree. Het afschermen van de parkeerautomaten is inmiddels gestart. De laatste automaten worden op oudejaarsdag afgesloten.

Niet betalen? Kijk eerst goed op de automaat
`Stadstoezicht sluit dit jaar 2.763 parkeerautomaten af. In Rotterdam staan twee soorten parkeerautomaten. Over de ene automaat wordt een metalen kap geplaatst en bij het andere type wordt de ticketuitgang afgesloten', zegt Marree. Als een parkeerautomaat rond de jaarwisseling buiten gebruik is, kan geen parkeerticket gekocht worden. Marree: `Kijk eerst goed op de automaat waar wordt geparkeerd. Alleen als de automaat is afgesloten, hoeft er tijdelijk niet betaald te worden'. Bij één type automaat kan nog wel de chipkaart worden ingestoken en blijft het display zichtbaar. Deze automaten zijn uitgeschakeld en er kan niet worden betaald. Op het display staat: `Buiten gebruik, niet betalen'. Stadswachten geven tijdens de afsluiting van een parkeerautomaat rond de jaarwisseling tijdelijk geen parkeerbon.