Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 28-12-2009

Aanhouding na veroorzaken ongeval

VALTHERMOND Zondagavond heeft de politie een 24-jarige Emmenaar aangehouden na een verkeersongeval op het Zuiderdiep. De man was na het inhalen van een personenauto de controle over zijn auto kwijtgeraakt en tegen een boom gebotst. Hij bleef daarbij ongedeerd. Hij had alcohol gehad, ongeveer 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2009063892)

Medicijnen uit fietstas gestolen

BEILEN - Afgelopen donderdag zijn uit een fietstas aan der Weverstraat medicijnen uit een fietstas gestolen. Daarbij zitten medicijnen van het merk Sandoz, die gebruikt worden voor bloedverdunning en die bij verkeerd gebruik dodelijk kunnen zijn. De eigenaar meldde de diefstal bij de politie.

Aanhouding na huiselijk geweld

EMMEN Zondagavond heeft de politie een 27-jarige man uit Emmen aangehouden nadat hij thuis een van zijn huisgenoten met een mes had bedreigd. Hij is ingesloten. (2009063900)

Man aangehouden na inbraak

ROLDE Zondagnacht is ingebroken in een horecagelegenheid in de Hoofdstraat. Na de inbraak zag een getuige een auto wegrijden en noteerde het kenteken. De verdachte is op basis van de kentekengegevens opgespoord in Veendam en daar aangehouden door de politie Groningen. De man, een 22-jarige inwoner van Veendam, is ingesloten voor een nader onderzoek. Bij de inbraak is geld gestolen. (2009063911)

Politie onderzoekt brand

VEENOORD Zondagnacht is aan de Industrieweg een stapel hout in brand geraakt. Het hout lag onder een overkapping. De brandweer bluste de brand en kon daarmee voorkomen dat de overkapping in brand raakte. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een nader onderzoek in. (2009063913)

Man aangehouden na conflict

NIEUW AMSTERDAM Zondagmorgen heeft de politie aan de Sportlaan een 41-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden. Hij had bij een conflict met een buurtbewoner gedreigd met een mes. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. (2009063848)

Rectificatie

Op 24 december is onderstaand bericht geplaatst op de website van Politie Drenthe. De aangehouden verdachte is echter geen 53, maar 63 jaar oud. En het betreft dus een andere persoon dan degene die nu in het bericht staat genoemd. Toevalligerwijs heeft deze man ook een bedrijf in dezelfde weg maar hij heeft hier niets mee te maken.

Aangehouden na bedreiging deurwaarder

KERKENVELD De politie hield woensdagmorgen op een bedrijf aan de Braambergerweg in Kerkenveld de 53 jarige bewoner en eigenaar van dit bedrijf aan. De man bedreigde een deurwaarder met eens schep. De deurwaarder was zoals gebruikelijk is bij dit soort bezoeken - in gezelschap van een inspecteur van politie die is aangewezen als hulpofficier van justitie. Voor het uitvoeren van executoriaal beslag wilde de deurwaarder roerende goederen inventariseren. De bewoner wilde dit niet toestaan en eiste dat de deurwaarder zijn perceel verliet. De man wond zich enorm op en greep woedend een schep waarmee hij de deurwaarder dreigde dood te slaan. Omdat hij niet te bedaren was en de schep niet wilde wegzetten gebruikte de politieman pepperspray waarop de man de schep losliet en door de politieman kon worden aangehouden. De deurwaarder deed aangifte. De verdachte heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd en is daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009063283)