Politie Gelderland-Midden

Dronken Arnhemmer strandt tegen gevel

Publicatiedatum: 28-12-2009 10:57:28

ARNHEM - Een 47-jarige Arnhemmer is in de nacht van zondag 27 op maandag 28 december op de Vossenstraat in de Arnhemse binnenstad met zijn auto tegen de gevel van een kantoorpand gestrand. De man raakte niet gewond maar bleek wel onder invloed van alcohol. Rond kwart over twee reed de Arnhemmer over de Oeverstraat richting Weerdjesstraat. Ter hoogte van de kruising met de Langstraat ging het mis en verloor hij de macht over het stuur. Daarbij botste hij eerst tegen een links van de weg staand hekwerk rond een boom, om vervolgens aan de andere kant van de weg tegen de gevel van een gebouw tot stilstand te komen. Bij de Arnhemmer werd een alcoholpromillage gemeten van 1,7 (ruim drie keer de toegestane hoeveelheid). Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd.
(077715)


Arnhemmers aangehouden wegens winkeldiefstal

Publicatiedatum: 28-12-2009 10:56:47

ARNHEM - Twee Arnhemmers van 37 en 38 jaar zijn zondag 27 december door de politie in hun woonplaats aangehouden in verband met winkeldiefstal. Winkelpersoneel van een zaak aan de Hanzestraat betrapte het duo toen ze met levensmiddelen ter waarde van ruim 200 euro aan de haal waren gegaan. De twee werden na het passeren van de kassa aangehouden en aan de politie overgedragen. Beiden bekenden hun aandeel in de zaak en zijn na verhoor weer op vrije voeten. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt, beiden kregen wel een schadevergoedingsmaatregel uitgereikt.
(077647)

Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.