Politie Gelderland-Midden

Vrouw (82) verjaagt jonge overvallers uit woning
Publicatiedatum: 28-12-2009 11:02:00

ARNHEM - Een 82-jarige bewoonster van de wijk Immerloo heeft zaterdag 26 december (Tweede kerstdag) kans gezien twee jonge overvallers uit haar woning te verjagen. Het slachtoffer raakte bij het voorval lichtgewond.

Omstreeks zeven uur verschenen twee jongens aan de deur van het slachtoffer die haar woning probeerden binnen te dringen. Daarbij was het slachtoffer ten val gekomen. Toen de vrouw luidkeels om hulp begon te roepen gingen haar beide belagers er kennelijk van schrik vandoor. Volgens de Arnhemse ging het om twee jongens met een getinte huidskleur. De een was opvallend jong en werd ongeveer 13 jaar oud geschat; de ander zou ongeveer 16 jaar zijn. De Arnhemse, die even later door buren werd geholpen, meldde het voorval pas een dag later. (077652)


Autokraker dankzij getuige aangehouden

Publicatiedatum: 28-12-2009 11:00:17

ARNHEM - De politie heeft zondagmiddag 27 december in de Arnhemse wijk Klarendal een 26-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. De man kon kort na het voorval worden aangehouden dankzij een getuige. Die zag rond kwart over twaalf dat er werd ingebroken in een geparkeerde auto op de Klarendalseweg. Dankzij een goede persoonsbeschrijving kon de man even later worden ingerekend op de Catharijnestraat. De Arnhemmer bleek inbrekersgereedschap op zak te hebben. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (077627)


---

Man opgepakt na huiselijk geweld tegen ex

Publicatiedatum: 28-12-2009 10:59:21

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zondagavond 27 december een 27-jarige man uit die stad opgepakt wegens huiselijk geweld tegen zijn 29-jarige ex-vrouw. De man zou rond half elf naar de woning van de vrouw in de wijk Het Broek zijn gegaan om zijn 7-jarige dochter te bezoeken. Daarbij ontstond ruzie, waarbij de Arnhemmer zijn ex zou hebben geslagen. Ook zou hij de vrouw met de dood hebben bedreigd. Bij de komst van de politie bleek de man inmiddels te zijn vertrokken. Het slachtoffer, dat verwondingen had opgelopen deed aangifte. Bij een onderzoek in de buurt werd de Arnhemmer alsnog aangetroffen. De man is ingesloten.
(077693)

Man met mes aangehouden

Publicatiedatum: 28-12-2009 10:58:48

ARNHEM - De politie heeft in de late avonduren van zondag 27 december op de Beekstraat in de Arnhemse binnenstad een 30-jarige man aangehouden wegens verboden wapenbezit. Bezoeker van een horecazaak waarschuwden kort voor middernacht de politie nadat ze de Arnhemmer binnen hadden gezien met een mes. Bij aankomst van de politie bleek de man inmiddels vertrokken. Op aanwijzen van getuigen wisten agenten de man op de Beekstraat te achterhalen. De Arnhemmer bleek een valmes bij zich te hebben. Dergelijke messen, waarbij het lemmet door middel van een drukmechanisme uit het heft kan worden geklapt, vallen onder de wapenwetgeving.
(077702)


Elstse naar ziekenhuis na botsing tegen lantaarnpaal
Publicatiedatum: 28-12-2009 10:58:09

ARNHEM - Een 21-jarige automobiliste uit Elst is zondagavond in het ziekenhuis beland nadat ze op de Hollandweg in Arnhem tegen een lantaarnpaal was gebotst. De vrouw reed rond half elf over de Hollandweg richting Eldenseweg. Door nog onbekende oorzaak raakte ze van de weg en botste tegen een lantaarnpaal. De vrouw kon zich niets meer herinneren wat er was gebeurd. Ze had geen zichtbare verwondingen opgelopen maar werd wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel. De auto van de Elstse had door de botsing flinke schade opgelopen. (077701)