Politie Gelderland-Midden

Autobrandje Westervoort

Publicatiedatum: 28-12-2009 11:38:44

WESTERVOORT - Op de Scheisprong in Westervoort heeft in de vroege ochtenduren van maandag 28 december een autobrandje gewoed. Het vuur kon door omstanders worden geblust. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Buurtbewoners ontdekten rond kwart over vijf dat er een geparkeerde auto in brand stond. Nog voordat het vuur verder om zich heen greep kon de brand door omstanders worden geblust. De politie trof later sporen aan die erop duidden dat het vuur was aangestoken. Bij het voorval raakte niemand gewond. (077739)

Arnhemmer op gestolen fiets aangehouden

Publicatiedatum: 28-12-2009 11:37:25

HUISSEN - De politie in Huissen heeft zondagavond op de Brink een 18-jarige Arnhemmer aangehouden omdat die op een gestolen fiets reed. Agenten zagen de jongen rond acht uur samen met een ander fietsen. Aangezien beiden geen licht hadden kregen beide fietsers een bekeuring. Bij controle van de fietsen bleek de fiets van de Arnhemmer als gestolen te zijn opgegeven. Daarop werd de Arnhemmer aangehouden. De jongen verklaarde de fiets te hebben `geleend' van een vage kennis.

(077673)


Beschonken Huissenaar slapend achter stuur aangetroffen
Publicatiedatum: 28-12-2009 11:36:45

HUISSEN - Een 27-jarige Huissenaar is in de ochtenduren van zondag 27 december door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man werd rond acht uur kennelijk slapend in zijn auto met draaiende motor door agenten aangetroffen op de Stadsdam. Op aankloppen werd niet gereageerd. Pas na veel lawaai gemaakt te hebben reageerde de man, die vervolgens aanstalten maakte om weg te rijden. De agenten wisten dit te verijdelen. Bij de Huissenaar werd later een alcoholpromillage gemeten van 0,95 (ruim anderhalf keer zoveel als is toegestaan). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. (077577)