Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 28-12-2009

Rijden onder invloed

SOEST De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 december omstreeks 03.30 uur een 26-jarige man uit Lelystad aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij een controle aan de Molenstraat bleek na een blaastest dat de 26-jarige automobilist teveel alcohol had genuttigd. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en daar wees de ademanalyse 645 ug/l uit. Tegen de automobilist is een proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur opgelegd.

Aangehouden voor vernieling flitspaal

BAARN De politie heeft vrijdag 25 december een 23-jarigen inwoner van Kamerik aangehouden in verband met de vernieling van een flitspaal op de Van Heemstralaan.

Rond 01.20 uur zag een getuige dat een bestelbusje meerdere keren langsreed en uiteindelijk stopte bij de flitspaal op de Van Heemstralaan. Kort daarna stapte de bestuurder uit, die vervolgens in de flitspaal klom en iets aanstak. Na een ontploffing reed de man snel weg, een vernielde flitskast achterlatend.

De getuige had echter ook gezien dat er op het bestelbusje een bedrijfsnaam stond. Met deze informatie werd een nader onderzoek ingesteld en bleek dat de verdachte vermoedelijk woonachtig was in Kamerik. Agenten van het district Rijn en Venen troffen de auto en de bestuurder rond 02.00 uur aan op de Burgemeester Reijerslaan in Kamerik. Hij werd aangehouden en ingesloten. Hij werd verhoord en na overleg met justitie op tweede kerstdag naar huis gestuurd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte woninginbraak aangehouden

SOEST In de nacht van zaterdag op zondag 27 december heeft de politie een man aangehouden op de Honingbij in verband met verdenking van poging inbraak in een woning.

Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie de melding binnen dat in de wijk personen gezien werden die met zaklampen aan het schijnen waren. Vanwege deze verdachte situatie belden omwonenden de politie. In de wijk aangekomen ontdekten de agenten een man die met een fiets aan het slepen was en wilden hem op basis van het signalement aanhouden. De verdachte maakte daarbij een sliding op het ijs waardoor een agente ten val kwam en verwondingen aan haar knie opliep. De 21-jarige verdachte uit Soest kon vervolgens worden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De verdachte bleek ook in het bezit van harddrugs te zijn. De politie onderzoekt de zaak.