Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.35 uur

Utrecht, 28-12-2009

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Een 20-jarige automobilist uit IJsselstein is aangehouden op verdenking van het bezit van drugs.

Politiemensen zagen hem maandag 28 december omstreeks 02.40 uur rijden over de Zuidstedeweg. Gekomen bij een kruising met in werking zijnde driekleurige verkeerslichten, stopte de IJsselsteiner voor het groene verkeerslicht. Dat was voor de politiemensen aanleiding om de IJsselsteiner aan een controle te onderwerpen. Bij het aanspreken zagen zij op de middenconsole vermoedelijk een xtc-pil liggen. Hierop werd de IJsselsteiner aangehouden. Na fouillering bleek hij nog vier, zogenaamde ponypacks, bij zich te hebben.

De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen voor nader onderzoek.

Auto in de brand

NIEUWEGEIN Op maandag 28 december omstreeks 01.20 uur kreeg de centralist van de politiemeldkamer een melding dat er brand was ontstaan in een geparkeerde auto.

Politiemensen gingen ter plaatse en zagen dat op de Ratelaar inderdaad een personenauto had vlam gevat. De brandweer was ter plaatse en bluste de brand. De auto raakte door de brand zwaar beschadigd. Naar het ontstaan van de brand wordt nader onderzoek verricht.

Alerte getuige meldt verdachte situatie

BENSCHOP Naar aanleiding van een melding over een verdachte situatie, stelden diverse politiemensen een onderzoek in.

De melder zag zondag 27 december omstreeks 20.30 uur dat twee mannen in een auto stapten en zonder verlichting wegreden bij een woning gelegen aan Benedeneind noordzijde. De melder wist dat de bewoners niet thuis waren.

Hij twijfelde geen moment en meldde dit direct via het alarmnummer 112. Daarnaast ging hij op onderzoek uit. Hij constateerde dat er in de woning van de afwezige bewoners was ingebroken en meldde dit eveneens aan de meldkamer. Diverse politiemensen stelden een onderzoek in en keken uit naar de weggereden auto. Korte tijd later werd de gezochte auto zonder inzittenden aangetroffen op het Jaagpad in Linschoten.

De auto is in beslag genomen en de zaak wordt nader onderzocht.

Jongens aangehouden

NIEUWEGEIN Vijf jongens, tussen de 12 en 14 jaar uit Nieuwegein, zijn op heterdaad betrapt op vernieling.

Op zondag 27 december omstreeks 16.45 uur was gezien dat de groep was betrokken bij het gooien van stenen richting een gebouw aan de Ratelaar waardoor een ruit sneuvelde. Hierna waren de vijf weggelopen in de richting van Ridderspoor. Aan de hand van de doorgegeven signalementen kwam de politie de vijf op het spoor waarna zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De ouders/verzorgers van de vijf werden geïnformeerd over de zaak. Zij gingen akkoord dat de zaak via het bureau HALT verder wordt afgehandeld.