Gemeente Stadskanaal

In totaal hebben de initiatieven voor Serious Request in de gemeente Stadskanaal 11.602 euro opgebracht. Het gemeentebestuur verdubbelt dit bedrag, zodat het eindtotaal 23.204 euro bedraagt.

Er zijn veertien acties in de gemeente gehouden en aangemeld. De hoogste opbrengst leverde de veiling van het Biergenietschap op, in Café Mingelmous: 3130 euro. Ook de Kerstmarkt van De Catamaran in Stadskanaal verliep succesvol met een opbrengst van 2180 euro.

Een drietal acties leverde elk meer dan 1000 euro op: de ludieke recordpoging van bruidjes die met Grant & Forsyth op de foto gingen (1175 euro), de acties van Noorderpoort bij Stadskanaal On Ice (1285 euro) en een bakactie van cateringbedrijf Kip uit Alteveer (1194 euro).

Twee horecabedrijven (Carte Blanche en het Muziekcafé) stelden de inhoud van de fooienpot beschikbaar voor Serious Request. Tot slot kwamen ook De Globerunners, de CWS, de Algemene Handelsvereniging Stadskanaal, de Heilig Hartschool in Kopstukken, de C1000 in Onstwedde, Scouting Stadskanaal en Gertjan Kamst in actie voor het goede doel en gaven de opbrengst door via de website van de gemeente.
* 28 december 2009