Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - Drie jongens aangehouden voor baldadigheid   

Op zondagmiddag 27 december heeft de politie drie jongens uit Doetinchem aangehouden nadat zij op het dak van een schoolgebouw werden aangetroffen. Bij het gebouw werden illegale vlinderbommen aantroffen.


De politie ontving de melding rond 15:20 uur. Getuigen zagen dat de jongens op het dak van een schoolgebouw aan de Acacialaan in Doetinchem waren geklommen en men vermoedde dat zij wilden inbreken. De gealarmeerde agenten kwamen ter plaatse en troffen het drietal op het dak van het gebouw aan. De jongens, 14, 15 en 16 jaar, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nabij het schoolgebouw werd een aantal illegale vlinderbommen gevonden. Het vuurwerk is in beslaggenomen en wordt vernietigd.
De jongens worden naar het Bureau Halt verwezen en zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen

Doetinchem - Woninginbraak                                

Tussen woensdag- en zondagavond 27 december is er ingebroken in een woning aan de Atjehstraat in Doetinchem. De buit is nog onbekend.


De bewoners waren enkele dagen afwezig en ontdekten de inbraak bij thuiskomst. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De gehele woning is doorzocht. Wat er precies is weggenomen is nog onbekend. De politie heeft de inbraak in onderzoek.



---- --