Politie Utrecht

Persbericht Rijn&Venen, 12.40 uur

Utrecht, 28-12-2009

Twee mannen aangehouden

LINSCHOTEN Twee mannen van 18 en 19 jaar uit Linschoten zijn aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning aan de Laan van Overvliet.

De politie had vrijdag 25 december omstreeks 22.35 uur een melding gekregen dat getuigen verdachte geluiden hadden gehoord vanuit de woning. Men vermoedde dat er werd ingebroken. De getuigen twijfelden geen moment en stelden direct via het alarmnummer 112 de politie in kennis. Bij het nemen van poolshoogte zagen getuigen twee mannen bij de woning vandaan rennen. Zij herkenden de mannen en gaven dit weer door aan de meldkamer van de politie.

Diverse politiemensen stelden hierop een onderzoek in en zochten de omgeving af naar de mannen. Na onderzoek in de woning, waarvan de bewoners afwezig waren, bleek inderdaad sprake van een inbraak. Een uit de woning gestolen voorwerp werd korte tijd later aangetroffen op een nabij gelegen terrein van een bedrijf. De in de woning aangetroffen (braak)sporen werden veilig gesteld voor nader onderzoek door rechercheurs van de Forensische Opsporing en het Nederlands Forensisch Instituut.

Korte tijd later werden de twee weggerende mannen in hun woningen in Linschoten aangehouden. De twee zitten voorlopig vast en zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.