Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 22 december 2009

Regeling verbetering binnenklimaat scholen
Het college heeft besloten een aanvraag te doen op grond van de âregeling verbetering binnenklimaat huisvesting primair onderwijs 2009â.
Deze regeling is sinds half september 2009 van kracht. Gemeenten kunnen er tot het einde van dit jaar een beroep op doen en een uitkering aanvragen voor financiering van aanpassingen aan bestaande schoolgebouwen. Het gaat om aanpassingen om het binnenklimaat op scholen te verbeteren en het energieverbruik te beperken. In overleg met schoolbestuur Stichting de Oude Vrijheid zijn de volgende basisscholen geselecteerd die mogelijk in aanmerking komen voor deze subsidie: Sint Antonius, de Doelakkers, Sint Willibrordus en Sint Jozef. Scholen die op korte termijn nieuwbouw krijgen zijn bij de selectie niet meegenomen.

Bermverbreding Hakvoortseweg
Het college heeft een besluit genomen over de manier waarop de gewenste bermverbreding langs de Hakvoortseweg vorm moet krijgen. Aan Abrahams Hoveniers wordt opdracht gegeven de benodigde werkzaamheden uit te voeren; Enexis en Brabant Water krijgen opdracht hun leidingen te verleggen c.q. aan te passen.
In 2003 zijn de bomen langs de Hakvoortseweg gerooid. Aan de zuidkant zijn toen bomen teruggeplaatst; aan de noordkant was dit vanwege ruimtegebruik niet mogelijk.
Nu de bewoners van Hakvoortseweg 17 en 19 hebben aangeboden grond af te willen staan in ruil voor het verplaatsen van een zandpad, ontstaat de mogelijkheid de berm te verbreden en hier bomen te planten.

Vaststelling eindrapport SaVE
Het college heeft het eindrapport SaVE (Samen Voor Evenwicht) vastgesteld en toegestuurd aan alle raads- en commissieleden en aan de nieuwe politieke groepering HOI.
Onder de naam SaVE heeft het college in opdracht van de gemeenteraad een inventarisatie en analyse gemaakt van de mogelijkheden om de inkomsten op te vangen die de komende jaren zullen wegvallen. Wanneer de verwachtingen uitkomen, zullen - vanwege bezuinigingsmaatregelen van het rijk - de inkomsten van de gemeente Hilvarenbeek namelijk teruglopen met circa ⬠2 miljoen.