Pijnacker-Nootdorp


Start 4e Eneco Ronde van het Groene Hart in Pijnacker

Pijnacker, 28 december 2009

De gemeente Pijnacker-Nootdorp en de Stichting Ronde van het Groene Hart zijn overeengekomen dat de start van de 4e Eneco Ronde van het Groene Hart op zondag 21 maart 2010 plaatsvindt op het Raadhuisplein in Pijnacker.

Ook op zaterdag 20 maart zal Pijnacker in het centrum van de belangstelling staan als in het gemeentekantoor de juryvergadering en de ploegleidersvergadering plaatsvinden. De gemeente Pijnacker-Nootdorp kende in het recente verleden jaarlijks twee grote wielerevenementen namelijk in augustus het na-Tour Profcriterium en in november de grote internationale Veldrit die onderdeel was van de UCI-wereldbeker.

In 2008 en 2009 was Zoetermeer de startplaats van de Ronde, die na ruim 200 wedstrijd kilometers finishte in Woerden. In 2010 is Zoetermeer de finishplaats. Dit biedt de gemeente Pijnacker-Nootdorp de unieke kans een belangrijke rol te verwerven in deze 4e Ronde. Ook vorig jaar voerde de route al door Nootdorp en Pijnacker toen de renners in vliegende galop van Den Haag naar Rotterdam reden.

De Ronde van het Groene Hart is bedoeld om het Groene Hart in één klap op de kaart te zetten. Behalve voor de wedstrijd is er ook ruimschoots aandacht voor het landschap waar de renners doorheen rijden en de steden en dorpen waar ze door of langs fietsen. Dit wordt mede gerealiseerd door een live TV-uitzending van 15.00 tot 17.00 uur.