Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Zondag 27 december 2009

* LICHAAM VAN VERDRONKEN MAN AANGETROFFEN IN WATER VAN DE WIJNHAVEN

ROTTERDAM - Een toeriste zag zaterdagochtend, rond elf uur, bij het
fotograferen van de Oude Haven het lichaam van een man in het water drijven en belde de politie.
Deze kwam ter plaatse en zag dat het inderdaad om een lichaam van een man ging. De brandweer haalde het lichaam uit het water en het werd veiliggesteld op eventuele sporen. Na schouwing bleek dat er geen
uiterlijke sporen van geweld op het lichaam zaten en na onderzoek bleek er ook geen grond om anders dan een noodlottig ongeval te vermoeden. Het 61-jarige slachtoffer was van Japanse kommaf en werkte voor een Japans bedrijf in Rotterdam. Hij had de dag dat hij werd gevonden een afspraak met een collega. Die afspraak had hij eerste kerstdag nog gemaakt. Het lichaam is vrijgegeven voor de familie.


* ERNSTIGE AANRIJDING EIST DRIE DODELIJKE SLACHTOFFERS EN DRIE

GEWONDEN.
ROTTERDAM-WEST - Bij een ernstige aanrijding op de Vierhavenstraat zijnzaterdagavond, rond kwart voor acht, drie mensen om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond.
Een auto met vijf inzittenden reed vanaf de Speedwellstraat de Vierhavenstraat op. Op datzelfde moment reed de bestuurder van een Pick-up truck, een 25 jarige Schiedammer, op de Vierhavenstraat in de richting van de Westzeedijk. De Pick-up truck raakte de andere auto vol in de flank en sloeg om. De bestuurder raakte daarbij gewond en hij is overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis in Schiedam.
In de andere auto, die uit de Speedwellstraat kwam, waren direct al twee
doden te betreuren. De bestuurder, een 48-jarige man uit Poortugaal, was op slag dood evenals zijn bijrijder, een 78-jarige man, ook uit Poortugaal. De drie personen achterin de auto raakten zwaar gewond. Een van hen, de 47-jarige vrouw van de verongelukte bestuurder, werd met inwendige bloedingen overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis.
De twee anderen naar het Erasmus Medisch Centrum. Daar is in de loop van de nacht, na twee operaties, een 26-jarige neef van de familie overleden. Een 22-jarige zoon van de bestuurder is opgenomen in het EMC. Hij is zeer ernstig gewond en zijn toestand is kritiek.
De Verkeers Ongevallen Groep van de politie heeft sporen veilig gesteld en zal een nader onderzoek instellen naar de oorzaak van de aanrijding. De bestuurder van de Pick-up truck zal, zodra de mogelijkheid zich voordoet, gehoord worden als verdachte van de aanrijding.


* JONGEMAN RAAKT HAND KWIJT DOOR VUURWERK

VLAARDINGEN - Door een ongeluk met vuurwerk is een jongeman zondagnacht, rond drie uur, zijn hand kwijtgeraakt. Politiemensen kregen een melding dat er een jongeman zwaar gewond op de brug bij de Visbank zat. Toen zij daar aankwamen troffen zij een 17-jarige Vlaardinger aan waarvan de linkerhand volledig was afgerukt. Twee vrienden, 18 en 17 jaar en ook afkomstig uit Vlaardingen, vertelden dat dit was gebeurd doordat zij vuurwerk hadden afgestoken op de Vleersteeg en dat dat sneller was afgegaan dan zij hadden voorzien. De gewonde jongen werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
De agenten onderzochten de Vleersteeg en vonden daar delen van de hand en veel bloedsporen. De delen die werden teruggevonden waren zodanig gefragmenteerd dat aanzetten van de hand niet meer mogelijk bleek. De brandweer heeft de Vleersteeg schoongespoten. De vrienden verklaarden nog dat het vuurwerk uit Duitsland afkomstig was.


* POLITIE HOUDT DRIE JONGENS AAN VOOR VERNIELING

ROTTERDAM-CROOSWIJK - Politiemensen van het district Oost hebben zaterdagavond, rond elf uur drie Rotterdammers aangehouden voor vernieling van een telefooncel.
De drie, 16 en 17 jaar, hadden op de Crooswijkseweg een steen door het glas van de cel gegooid. Via cameratoezicht werd een politie-eenheid naar de verdachten geloodst en zij werden aangehouden. Bij de groep hadden zich in eerste instantie nog twee andere jongens opgehouden, maar die werden niet gevonden. De drie werden aangehouden voor vernieling en overgebracht naar een
politiebureau. Twee van hen kregen ook een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.


* POLITIE HOUDT MAN AAN MET ILLEGAAL VUURWERK

ROTTERDAM - Surveillerende agenten hebben zaterdagmiddag, rond half één een man aangehouden die illegaal vuurwerk vervoerde. De politiemensen zagen een auto op de Volkelstraat staan dat niet verzekerd was. Toen de bestuurder, een 66-jarige Rotterdammer, daarop werd aangesproken, pakte hij zijn autopapieren uit de kofferbak. De agenten zagen toen dat daar ook 12 dozen met Chinese rollen en 3 dozen met nitraatklappers lagen. Omdat dit illegaal vuurwerk betreft hebben zij dit in beslag genomen en de bestuurder aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau.


* BEJAARDE DAME VAN TAS BEROOFD
ROTTERDAM - De politie onderzoekt een brutale straatroof op een bejaarde dame op zaterdagmiddag (Tweede Kerstdag) rond vijf uur. Het slachtoffer liep samen met een vriendin op de Hoogenwaardstraat en zij maakte gebruik van een rollator omdat zij slecht ter been is. De twee dames werden aangesproken door twee jongens, een blanke en een donkere. Zij spraken keurig en de twee dames kregen dan ook geen argwaan. Plotseling grepen zij de tas van de 85-jarige uit haar rollator en gingen er vandoor. Zij lieten het slachtoffer verbouwereerd en hevig geschrokken achter. Politiemensen hebben nog een onderzoek in de omgeving ingesteld omdat zij bij het aanrijden twee jongens hadden gezien die later bleken te voldoen aan het signalement. Die twee waren gezien aan de achterzijde van een flat aan de Abtsweg. Zij werden niet meer aangetroffen.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BEDREIGING
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Noord hebben in de nacht van zaterdag op zondag, rond een uur een man aangehouden voor bedreiging. Zij controleerden de man op de Straatweg omdat een achterlicht van zijn auto niet brandde. De controle duurde de man, een 33-jarige Rotterdammer wat te lang en hij begon zich vervelend te gedragen. Hij dreigde weg te rijden en toen de agenten daar iets van zeiden, wees hij naar een van de pistolen van de politiemensen en zei dat af te pakken en hen neer te schieten. Direct daarna pakte hij een mes uit het deurvak en hield dat richting de agenten.
De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De auto is in beslag genomen omdat daar nog meer technische gebreken aan werden geconstateerd.