Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Herinrichting Oudezijds Achterburgwal

28 december 2009

Een deel van de Oudezijds Achterburgwal, de oneven zijde tussen Oude Hoogstraat en Molensteeg, wordt opnieuw ingericht. Op het ontwerp is inspraak mogelijk.

Op 15 december 2009 heeft het dagelijks bestuur het voorlopig ontwerp vrijgegeven voor de herinrichting van Oudezijds Achterburgwal oneven zijde tussen Oude Hoogstraat en Molensteeg. Aanleiding voor de herinrichting is de noodzakelijke vernieuwing van de walmuur. Aansluitend aan deze walmuurvernieuwing wordt ook het wegprofiel aangepakt. Het Handboek Inrichting Openbare Ruimte (HIOR) vormt het uitgangspunt voor deze herinrichting. Hiermee sluit het ontwerp aan bij de aangrenzende en overliggende delen van de gracht die in de afgelopen jaren al opnieuw zijn ingericht.

Nieuwe bomen

Voor de werkzaamheden aan de walmuur is het noodzakelijk om alle bestaande bomen te verwijderen. Bij de herinrichting zullen nieuwe bomen worden teruggeplant in hetzelfde patroon als de bomen van de overliggende walmuur. Daarnaast wil het dagelijks bestuur de bestaande openbare parkeerplaatsen verwijderen, zoals dat eerder ook gebeurde op de andere delen van de gracht. De extra ruimte komt ten goede aan de voetgangers en aan fietsparkeerplaatsen tussen de bomen.

Inspraak mogelijk

Tijdens de inspraakperiode, die loopt van maandag 28 december 2009 tot en met maandag 22 februari 2010, kunt u schriftelijk reageren op het voorlopig ontwerp. Ook is er een inspraakavond op donderdag 4 februari in het Bethaniƫnklooster, waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Kijk hier voor meer informatie

Zie het origineel

---