Gemeente Krimpen aan den IJssel


Bekendmaking

Wilco Mastenbroek (coördinator integrale veiligheid): "De gemeente doet er alles aan om de jaarwisseling goed te laten verlopen. Zo heeft de gemeente samen met de politie een
schouw gehouden om gevaarlijke plekken op te sporen. Vervolgens is hard gewerkt om knelpunten op te lossen. Ook QuaWonen heeft hieraan meegewerkt door de sloopterreinen bij de Midden-Wetering en de Bloemenbuurt op orde te laten brengen.
Werkt u ook mee aan een veiligheid op straat? Ziet u iets wat niet in de haak is, bijvoorbeeld brandgevaarlijk materiaal, meldt u dit dan zo spoedig mogelijk bij de gemeente, tel: (0180) 540655. De gemeente zorgt dan dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Ook wil ik graag benadrukken dat tijdens het afsteken van vuurwerk je niet voorzichtig ge-noeg kan zijn. Verder doe ik hier een oproep aan iedereen: laat uw stoep of straat netjes achter! Daarmee wordt ook voorkomen dat kinderen er later mee gaan spelen, met alle gevolgen van dien."

`Lik op stuk' rond jaarswisseling
"Rondom de jaarswisseling staat de politie met extra mensen paraat om mensen die zich op wat voor manier dan ook misdragen aan te pakken. Er geldt een `lik op stuk' beleid. Om ver-velende situaties te voorkomen heeft de politie diverse brieven gestuurd naar Krimpense inwoners. Omwonenden van scholen hebben een brief gekregen met een vriendelijk verzoek om een oogje in het zeil te houden. Personen die vorig jaar negatief in beeld kwamen bij de politie zijn gewaarschuwd dat herhaling van misdragingen zwaardere straffen en hogere schadevergoedingen tot gevolg hebben. Ook hun ouders -mits dit van toepassing is- zijn aangeschreven.
Personen die bijvoorbeeld vernielingen aanrichten, krijgen te maken met `supersnelrecht'. Op 2 januari 2010 is al de eerste zitting bij de rechtbank in Rotterdam voor mensen die zich hebben misdragen in de kerstvakantie. Zo kunnen zij snel worden berecht. De gemeente verhaalt de schade op de dader en dat kan hoog oplopen. Ook geldt dat je als persoon aan-sprakelijk bent voor het gedrag van de groep waar je deel van uitmaakt. De schade kan ver-haald worden op alle personen uit de groep die mee hebben gedaan aan het plegen van strafbare feiten."

Rustige en gezellige viering Oud en Nieuw
"Bovenstaand verhaal is voor de meeste Krimpenaren natuurlijk absoluut niet nodig. We wil-len er alleen alles aan doen om Krimpen schoon, heel en veilig te houden. Iedereen heeft hier belang bij. Het gemeentebestuur en alle gemeentelijke medewerkers wensen u een rus-tige en gezellige Oud en Nieuw viering toe!"

Vuurwerk afsteken? Dit zijn de regels!
o Ben je nog geen 16? Dan mag je geen vuurwerk kopen. o Vuurwerk kopen mag dit jaar op 29, 30 en 31 december. o Alleen erkende winkels in Nederland verkopen legaal vuurwerk. Al het andere is ille-gaal! Dus ook vuurwerk dat uit België en Duitsland komt, of dat je van een vriendje op school koopt. o Als je illegaal vuurwerk bij je hebt (zoals strijkers), ben je strafbaar.
o Afsteken mag alleen op 31 december vanaf 10 uur 's ochtends tot 2 uur 's nachts.
o Dingen vernielen en vuurwerk naar mensen of dieren gooien is verboden.