Gemeente Deventer


week 52 - 21 december tot en met 25 december 2009

Gepubliceerd: 28 december 2009 11:10

Laatst gewijzigd: 28 december 2009 11:10

Bestemmingsplan Looweg 68 te Bathmen,
voorontwerp bestemmingsplan Spijkvoorderenk,
vastgesteld projectbesluit school spijkvoorderenk, voorontwerp bestemmingsplan Bergweidedijk-Zuid, ontwerpbestemmingsplan Bergkwartier

BESTEMMINGSPLAN LOOWEG 68 BATHMEN

Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat
* het bestemmingsplan Looweg 68 te Bathmen onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81. U kunt het plan ook inzien op www.deventer.nl/bestemmingsplannen

VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN SPIJKVOORDERENK

Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat voor iedereen ter inzage ligt:

* het voorontwerp bestemmingsplan "Spijkvoorderenk".

Het bestemmingsplan Spijkvoorderenk maakt het mogelijk de wijk De Vijfhoek af te ronden. In het plangebied wil de gemeente Deventer circa 350 woningen realiseren, waaronder grondgebonden-, gestapelde-, en zorgwoningen. Tevens is in het plangebied ruimte gereserveerd voor een basisschool met voor- en naschoolse opvang.

Het plan is van 24 december 2009 tot en met 03 februari 2010 in te zien bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), de Wijkbibliotheek Colmschate (Flora 259), het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) en op de op de website van de gemeente Deventer, via www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk inspraakreacties indienen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp & Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Ook kan mondeling worden ingesproken bij P. Hamming van het team Ruimtelijk Ontwerp & Beheer, telefoon 0570 - 693304.

Een aantal onafhankelijke instanties zal in de gelegenheid gesteld worden een advies uit te brengen over dit voorontwerp bestemmingsplan.

Deze mededeling is conform het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening.

Informatieavond
Over dit bestemmingsplan wordt op donderdag 7 januari 2010 een informatieavond georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid de plannen in te zien en vragen te stellen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur in de Ichtuskerk, Holterweg 106, te Colmschate. Om 20.00 uur presenteert de gemeente de plannen. Daarna is er tot 21.30 uur gelegenheid de plannen in te zien en vragen te stellen.

VASTGESTELD PROJECTBESLUIT TIJDELIJKE SCHOOL SPIJKVOORDERENK

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 24 december 2009 tot en met 3 februari 2010 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) en bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) ter inzage ligt:
* het bij collegebesluit van 15 december 2009 vastgestelde projectbesluit Tijdelijke School Spijkvoorderenk en bijbehorende stukken, waaronder de bouwvergunning, voor het plaatsen van een noodgebouw ten behoeve van een basisschool op het perceel hoek Johannes Bosboomstraat en Vincent van Goghstraat.

U kunt het projectbesluit ook inzien op de website www.deventer.nl/bestemmingsplannen

Er zijn zienswijzen op het ontwerpprojectbesluit ingediend. Naar aanleiding van de zienswijzen is de brandweer verzocht het plan opnieuw te beoordelen en is een advies Sociale Veiligheid opgevraagd. In de ruimtelijke onderbouwing van het projectbesluit is de beoordeling van de brandweer toegevoegd. Voor het overige geven de zienswijzen geen aanleiding het projectbesluit en/of bouwplan inhoudelijk aan te passen.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig zienswijzen tegen het ontwerp projectbesluit en de ontwerp bouwvergunning bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn zienswijzen tot het college van burgemeester en wethouders te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BERGWEIDEDIJK-ZUID

Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat voor iedereen ter inzage ligt:

* het voorontwerp bestemmingsplan "Bergweidedijk-Zuid".

Het bestemmingsplan "Bergweidedijk-Zuid" maakt het mogelijk een bedrijf te vestigen in het gebied ten zuiden van de Bergweidedijk. Een deel van het gebied wordt bestemd als groenvoorziening.

Het plan is van 24 december 2009 tot en met 3 februari 2010 in te zien bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) en op de website van de gemeente Deventer, via www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende genoemde termijn kan iedereen schriftelijk inspraakreacties indienen bij het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp & Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Ook kan mondeling worden ingesproken bij W. Bogers van het team Ruimtelijk Ontwerp & Beheer, telefoon 0570-695145.

ONTWERPBESTEMMINGSPLAN `BERGKWARTIER, 1E PARTIËLE HERZIENING HOUTMARKT-PIKEURSBAAN'

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 24 december 2009 tot en met 3 februari 2010 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81) en het gemeentelijk informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) ter inzage ligt:

* het ontwerpbestemmingsplan "Bergkwartier, 1e partiële herziening Houtmarkt-Pikeursbaan"

U kunt het plan ook inzien op de website
www.deventer.nl/bestemmingsplannen .

Dit bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan Bergkwartier. Met dit bestemmingsplan worden de toegestane functies en het toegestane bouwvolume niet gewijzigd. Het plan heeft uitsluitend tot doel de bouwregels ten aanzien van de vorm van daken in het gebied Houtmarkt-Pikeursbaan te wijzigen en een aantal onduidelijkheden in het bestemmingsplan te verhelpen.

Gedurende de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over dit ontwerp bestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad, t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer. Het is ook mogelijk mondeling zienswijzen kenbaar te maken bij dhr. Bogers van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoonnummer 0570 - 695145.