Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van inbraak in Doesburgse woning
Publicatiedatum: 28-12-2009 14:58:32

DOESBURG - De politie in Doesburg is op zoek naar getuigen van een woninginbraak op de Molengaarde. De inbraak werd gepleegd in de avond van tweede kerstdag, zaterdag 26 december, tussen half acht en negen uur.

Surveillerende agenten werden zondagavond 27 december door een passant aangesproken, die langs het fietspad van de Angerloseweg een aantal pasjes had aangetroffen. Nader onderzoek leerde dat ze afkomstig waren uit een woning aan de Molengaarde, waar een dag eerder bleek te zijn ingebroken bij afwezigheid van de bewoners. Daarbij werd onder meer een televisie buitgemaakt.

Lawaai
Uit onderzoek tot dusver blijkt dat de daders veel lawaai moeten hebben gemaakt dat buurtbewoners moet zijn opgevallen. Daarnaast moet het voorbijgangers wellicht zijn opgevallen dat de daders met de buit hebben lopen slepen over onder meer het fietspad dat vanaf bedrijventerrein Beinum-West richting Didamseweg loopt. Getuigen die iets is opgevallen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.
(077484)