Gemeente Nijefurd


Galm- project voor senioren succesvol

Afgelopen jaar zijn de gezamenlijke ouderen bonden in Nijefurd samen met de gemeente Nijefurd gestart met het Galm-project. Galm staat voor het Groninger Actief Leven Model. Dit is een landelijk project waarbij we senioren oproepen om te gaan sporten. In Nijefurd is het project inmiddels een groot succes. Er zijn maar liefst vijf groepen die elk één uur in de week sporten.

Veel mensen willen best meer bewegen, maar vinden het moeilijk om hier alleen mee te beginnen en het daarnaast vol te houden. Daarom is het belangrijk sportmaatjes te vinden waar je jezelf bij kunt zijn en samen mee kan sporten. In Nijefurd zijn er nu vijf van deze sportgroepen; drie in Workum, één in Stavoren en één in Koudum. Samen beoefenen ze verschillende sporten. Op deze manier kunt u kennis maken met de verschillende sportmogelijkheden. Bovendien krijgt iedereen een persoonlijk advies, om zo de sport of activiteit te vinden die het beste bij u past. De lessen zijn uiteraard aangepast aan de doelgroep senioren.

Het is goed om elke dag in ieder geval 30 minuten te bewegen. Op de fiets naar een kennis, even lopend een boodschapje doen en de lift nemen in plaats van de trap zijn hiervan goede voorbeelden. Gezellig samen met leeftijdsgenoten sporten onder leiding van een deskundige instructeur is een goede en leuke aanvulling op de dagelijkse beweging.

Hieronder staat aangegeven waar de GALM -groepen in Nijefurd sporten. Vanaf halverwege januari 2010 hebben zij weer plaats voor nieuwe leden. Lijkt het u leuk om mee te doen? Geeft u zich dan op bij de sportinstructeur van de betreffende sportgroep. Kosten voor deelname zijn EUR 3,00 per keer.

U kunt zich aanmelden bij de instructeur van de betreffende groep:

In Koudum in de Sandobbe op maandagochtend om 9.00 uur.

In Stavoren in de Kaap op maandagochtend om 10.00 uur

In Workum in de Rolpeal op woensdagochtend om 9.00 uur of 10.00 uur

en op vrijdagochtend om 9.00 uur

Naast de bestaande GALM-groepen zijn er in de gemeente Nijefurd nog volop andere mogelijkheden voor senioren om actief bezig te zijn.