Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 28 december

Alkmaar, 28-12-2009 o 15.00 uur

Onderzoek naar drugs en wapens afgerond (tevens homepagebericht)

Den Helder, maandag 28 december.

De recherche heeft in de afgelopen weken een onderzoek ingesteld naar de handel en het in bezit hebben van wapens en drugs. Hierbij zijn vijf aanhoudingen verricht. Twee van de aangehouden mannen zitten nog vast.

De zaak kwam aan het rollen na informatie over een 25-jarige man uit Den Oever die in het bezit zou zijn van een wapen. Op 18 november werd in zijn huis inderdaad een illegaal gasrevolver met munitie aangetroffen. Tevens werden er 27 XTC-pillen bij hem thuis in beslag genomen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

Hierna werd op 2 december in de Visbuurt in Den Helder een 27-jarige man in zijn auto aangehouden. Hij had peperspray bij zich maar ook bijna 600 gram Speed en enkele XTC-pillen. Deze man hield zich bezig met het dealen van harddrugs en wordt dan ook op bevel van de raadkamer gevangen gehouden.

Op 15 december werd in zijn woning een 27-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens handel in verdovende middelen en wapens. Er werden bij hem thuis enkele verboden wapens aangetroffen zoals twee replica pistolen, boksbeugels, stilettos, ploertendoders en een stroomstootwapen. Tevens nam de politie 12 pakken met verboden vuurwerk en enkele tientallen XTC-pillen in beslag. Voorts werden er bij deze man drie van diefstal afkomstige buitenboordmotoren aangetroffen. Deze man wordt ook gevangen gehouden.

Tot slot werd op 21 december een 25-jarige man uit Julianadorp aangehouden omdat hij had bemiddeld in de verkoop van een vuurwapen van bovengenoemde 27-jarige man aan een 22-jarige man uit Andijk. Het ging hierbij om een revolver die ook door de politie in beslag werd genomen. De recherche heeft tegen deze beide mannen een proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen na zware mishandeling

Hoorn, maandag 28 december 2009.

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 december, rond 04.00 uur is in een café aan de Roode Steen een 20-jareige man uit Tilburg met een glas in zijn gezicht gestoken. Hij liep een flinke snijwond naast zijn rechteroog en een snijwond aan zijn kin op en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Er werden tien hechtingen aangebracht. De dader is nog voortvluchtig en de politie zoekt onafhankelijke getuigen van deze zware mishandeling.

De vechtpartij vond plaats in café Pebbels, ter hoogte van de bar. Er ontstond een vechtpartij tussen meerdere mensen. Hierbij werd het slachtoffer gestoken met een glas. De politie heeft wel twee mannen aangehouden en heeft nog enkele mensen gehoord maar hieruit is niet duidelijk geworden wie de fatale steken heeft toegebracht. De dader zou een jongen zijn met een Marokkaans uiterlijk en een lengte van ongeveer 1,80 meter. Hij had een fors postuur en droeg een blauwe broek, een donker shirt, zwarte schoenen en een groene jas met een bontkraag. Hij had een baardje in de vorm van een streep haar over de kin van bakkebaard naar bakkebaard. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Jongen betrapt met illegaal vuurwerk

Alkmaar, zondag 27 december 2009.

Rond 16.30 uur reed een agent door het Rekerpark. Hij hoorde een luide knal en zag rook uit een afvalbak komen waarna er drie jongens wegrenden. In de Voornestraat kon het drietal door hem worden achterhaald. Eén van deze drie, een 16-jarige jongen uit Alkmaar, gaf toe dat hij een zogenaamde nitraatbom had laten ontploffen. Hij had nog 10 exemplaren op zak. Dit is een illegaal soort vuurwerk en bovendien mag vuurwerk pas vanaf 31 december 14.00 uur worden afgestoken. Het vuurwerk werd in beslag genomen en tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt. Hij wordt overgedragen aan het bureau HALT teneinde een alternatieve straf te ondergaan. Dit kan tot een leeftijd van 18 jaar.

Rijbewijs drankrijder ingenomen

Wognum, zondag 27 december 2009.

Rond 23.00 uur werd op de Nieuweweg een 52-jarige automobilist uit Spierdijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies aan het bureau ruim vier maal de toegestane hoeveelheid namelijk 925 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen. In 2007 had de man ook al onder invloed aan het verkeer deelgenomen.