Gemeente Wervershoof


Eén onderkomen buitenlandse werknemers voor Wervershoof en Andijk

28-12-2009
Wervershoof en Andijk willen gezamenlijk op één locatie grootschalige huisvesting van buitenlandse werknemers realiseren. Met fusiepartner Medemblik heeft hierover afstemming plaatsgevonden. Op basis van enkele schetsplannen van Stabo Bouw BV willen de gemeenten het plan verder ontwikkelen. Dit levert hen naar verwachting veel ervaring op.

Er is voorlopig gekozen voor huisvesting in Andijk binnen het glastuinbouwgebied Grootslag op de locatie hoek Voetakkers (noordzijde)-Kadijkweg. Deze locatie is ruimtelijk en landschappelijk de beste locatie. Het plan moet verder worden uitgewerkt. Met name over het beheer dat in handen komt van de Woningstichting Het Grootslag. Vervolgens wordt het plan aan de gemeenteraad van Andijk voorgelegd. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of de benodigde bestemmingsplanwijziging kan worden voorbereid en in procedure worden gebracht.

Veel behoefte aan opvang werknemers
In de regio West-Friesland is grote behoefte aan een grootschalig modern onderkomen voor buitenlandse werknemers. Daarvoor zijn zowel in de gemeenten Andijk als in Wervershoof plannen ingediend door Botman Bouw BV en Stabo Bouw BV. Woningstichting Het Grootslag is van beide projecten beoogd partner. De plannen zijn in Wervershoof in eerste instantie afgewezen, omdat zij niet voldeden aan de eisen die daar zijn gesteld aan een dergelijke opvang. Samen met Andijk is Wervershoof verder gegaan met de ontwikkeling van beleid voor een onderkomen voor buitenlandse werknemers in kassengebied het Grootslag in de gemeente Andijk.

Achtergrondinformatie downloaden

* Memo voor de gemeenteraad van Wervershoof
* Memo voor de gemeenteraad van Andijk

Zie het origineel
Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171