Gemeente Lingewaard


Gemeente ondertekent samenwerkingsovereenkomst met van Dalen BV

Op 22 december 2009 heeft de gemeente Lingewaard een samenwerkingsovereenkomst getekend met Van Dalen B.V. over de herontwikkeling van het Plantion terrein (voorheen Veiling Oost Nederland).
De samenwerkingsovereenkomst is er op gericht om het terrein van 19,3 ha te herontwikkelen. Daartoe moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.
Onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst is de mogelijkheid van een ontsluitingsweg tussen de bedrijventerreinen Pannenhuis I en Pannenhuis II over een gedeelte van het aangekochte terrein.

Het college van Burgemeester en Wethouders juicht het toe, dat in tijden van economische crisis, lokale ondernemers bereid zijn om te investeren in de revitalisering van een bedrijventerrein. De gemeente hoopt, dat de herontwikkeling van het veilingterrein een stimulans vormt voor andere bedrijven om ook te investeren in de herontwikkeling van hun eigen terreinen.

Van Dalen BV, verspreid over twee vestigingen in Lingewaard bestaat dit jaar
50 jaar. Het bedrijf is al enige tijd op zoek naar een geschikte locatie om de bedrijfsactiviteiten te kunnen uitbreiden. In het vertrek van Plantion naar Ede in 2010 zag het bedrijf een uitgelezen kans om haar wens - het bedrijf verder uit te laten groeien - te realiseren. Het bedrijf is gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouw, sloop en asbestsanering, afval en reiniging, beton-, puin- en asfaltrecycling, laad, los, op- en overslag en projectontwikkeling.

Van Dalen B.V. gaat zelf een deel van het voormalige veilingterrein ten behoeve van milieudienstverlening, grond-weg-en waterbouw, sloop en aannemersactiviteiten, technische dienst onderhoud in gebruik nemen. De voormalige veilinghallen, zullen (deels) worden verhuurd voor opslag, terwijl andere gedeelten van het terrein zullen worden verkocht en verhuurd. De huidige bedrijfslocatie aan de Veilingweg 8 wordt herontwikkeld en verhuurd/verkocht als bedrijventerrein.

Convenant van Dalen BV

(Geplaatst: 28 december 2009)