Helft Nederlanders stelt liever zelf zorgverzekering samen

28/12/2009 17:46

FBTO

Leeuwarden - De helft van de Nederlanders, overwegend mannen, laat zich zelden sturen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Dit is steeds beter zichtbaar bij de keuze voor een zorgverzekering. Consumenten willen vaker zelf de zorgverzekering samenstellen in plaats van te kiezen uit kant-en-klaar pakketten. Dit blijkt onderzoek van FBTO onder ruim 3000 respondenten.

Hoe beïnvloedbaar zijn Nederlanders bij de keuze van zorgverzekeraar:

Bijna de helft laat een overstap afhangen van internetvergelijkingen. Een op de tien, in het bijzonder mensen van 35 jaar en ouder, laat dit afhangen van het contract dat zijn werkgever voor hem heeft gesloten. Een even zo groot percentage, vooral mensen tussen de 18 en 35, laat een switch afhangen van dat wat familie en vrienden vertellen. Nog eens tien procent baseert een overstap op basis van de informatie van de eigen zorgverzekeraar.

Hoe beïnvloedbaar is de dekking van een zorgverzekering:

Bijna driekwart van de Nederlanders tussen de 25 en 34 jaar vindt het meest belangrijk dat een zorgverzekering datgene dekt wat hij of zij nodig heeft. Iets meer dan de helft zegt de prijs per maand belangrijk te vinden. Veertig procent zegt gewoon niet te willen nadenken of iets wel of niet is gedekt op de polis. Service en gemak zijn voor één op de drie een belangrijk onderwerp.

Lekker vrij leven

Bob Stehmann Manager Marketing & Verkoop FBTO: 'Hoe iemand wil leven, weet hij of zij zelf het best. Wij vinden dat de klant zelf goed kan bepalen wat hij of zij belangrijk vindt. Die vrijheid staat bij ons centraal.' Naast de basisverzekering biedt FBTO keuzevrijheid in de aanvullende verzekeringen. Consumenten hebben de mogelijkheid om uit negen modules duizenden verschillende combinaties samen te stellen. 'Voordeel hiervan is dat consumenten alleen die aanvulling kiezen die zij echt nodig hebben', aldus Stehmann. FBTO biedt klanten verder de mogelijkheid om online te kunnen declareren en inzage te hebben in zijn of haar zorgconsumptie.

http://fbto.newsclipper.nl