Gemeente Leeuwarderadeel


Leeuwarderadeel realiseert invoering Europese Dienstenrichtlijn

24-12-2009 11:49

Met ingang van 28 december kunnen dienstverleners voor al hun informatie en afhandeling van procedures terecht bij het Dienstenloket. In Nederland wordt het Dienstenloket ondergebracht bij www.antwoordvoorbedrijven.nl.

In het kader van de invoering van de Europes Dienstenrichtlijn heeft Leeuwarderadeel de aansluiting op het Dienstenloket gerealiseerd. De Dienstenrichtlijn verplicht alle EU lidstaten een centraal elektronisch loket in te richten. Zo wordt het voor dienstverleners zoals cateraars en installatiebedrijven eenvoudiger om te ondernemen binnen de Europese Unie. Dienstverleners kunnen bij het Dienstenloket informatie vinden en andere zaken met de overheid regelen.

Berichtenbox
Voor de communicatie tussen overheden en dienstverleners is een beveiligde e-mailomgeving ontwikkeld, de berichtenbox. De berichtenbox is het onderdeel van het Dienstenloket dat ondernemers in staat stelt direct (via dit loket) met overheidsorganisaties te communiceren. Het is ook een beveiligde, persoonlijke omgeving. Overheden en dienstverleners krijgen hiervoor een account.

Naast de communicatie met de overheid kunnen ondernemers via de Berichtenbox procedures en formaliteiten afhandelen, zoals het aanvragen en verkrijgen van vergunningen.

Wilt u meer weten over het Dienstenloket of bent u als dienstverlener van plan om zaken te gaan doen metde gemeente? Kijk dan op www.antwoordvoorbedrijven.nl en
www.antwoordvoorbedrijven.nl/berichtenbox.

---