Gemeente Vlieland

FEESTELIJKE AFSLUITING âBSI PROJECT WAD IN BEWEGINGâ

Van 2005 tot medio 2009 heeft de gemeente Vlieland samen met de eilanden Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling deelgenomen aan het breedtesportimpuls project Wad in Beweging.
Met ondersteuning van een projectmedewerkster en financiële bijdragen van de 4 gemeenten, de provincie Friesland en het ministerie van VWS konden in de periode tal van activiteiten worden georganiseerd.

De afgelopen jaren werden tal van activiteiten georganiseerd zoals Kanjers in de Sport (thema-avond voor verenigingen) kennismakingslessen judo en zelfverdediging voor de jeugd, de fittest voor de senioren, streetdance, scholing en workshop MRT en Whozznext. Subsidies werden verleend voor kaderopleidingen als sportief wandelen en choreografie turnen en stimulering sportactiviteiten als de Vliesportspeeldag, zelfverdediging en een turnuitwisseling tussen Vlieland en Terschelling.
Per 31 december 2009 komt er een formeel einde aan het breedtesportimpuls project Wad in Beweging.
Ter gelegenheid hiervan zal op dinsdag 29 december in sporthal Flidunen een grootschalige slotactiviteit worden georganiseerd voor jong en oud(er) Vlieland.
Het programma van deze dag zal er (onder voorbehoud) ongeveer als volgt uit gaan zien.

ochtend programma,
09.30 -10.30 koersbal met koffie na.
Bedoeld voor de oudere Vlielanders * maar ook de jongeren kunnen van de gelegenheid gebruik maken om kennis te maken met deze sport. 10.30 - 11.00 uur demonstratie door de leerlingen van de danscursus van de Vliering
11.00 - 11.45 uur Zumba workout

middagprogramma
13.30 -14.15 uur Zumba workout
14.15 -18.00 uur Rodeostier, reuze stormbaan en springkussen + een kiepauto voor de aller kleinsten.


* waar nodig kan vervoer voor de senioren naar de sporthal en terug naar huis worden verzorgd.

De organisatie van deze dag ligt voor een groot deel in handen van de sportleider John Lange, die het komende jaar een aantal uren per week werkzaamheden op sportgebied voor de gemeente zal verrichten, met ondersteuning vanuit de gemeente. Wij kunnen nog wel wat hulp gebruiken. Wilt u deze dag (of een deel) helpen als vrijwilliger meld u dan aan bij John Lange (06-30041493) of Peter Jan Tijdeman (pj.tijdeman@vlieland.nl) op het gemeentehuis.

We zien u graag op 29 december in sporthal Flidunen.

ZUMBA?!? Wat is dat eigenlijk
Als je van dansen houdt en tegelijk een stevige work-out wil doen, dan is
Zumba-Fitness iets voor jou! Tijdens deze lessen vol met Zuid-Amerikaanse dansstijlen zoals de cumbia,
merengue, salsa, reggaeton, mambo, rumba en calypso kan je aan je lichaam werken en plezier maken tegelijk.

Intensief trainen en caloriën verbranden is mogelijk met *Zumba Workout*.
Geen enkele andere fitness training was zo plezierig dan Zumba Workout, en je hebt het gevoel dat je niet hebt afgezien. Maar de resultaten zijn wonderbaarlijk met Zumba Workout. Mensen verliezen in een mum van tijd enorm veel gewicht en creëeren toch ook energie om hun dagdagelijkse taken uit te voeren.

Er wordt tijdens de *Zumba workout* training niet van jou verwacht om een bepaalde outfit te dragen. U heeft de vrijheid om zelf te bepalen welke kleding u wenst te dragen. Zumba Workout zorgt voor een gezond lichaam en
een gezonde geest. Deze combinatie zorgt voor lachende en goedgezinde mensen die terug kunnen genieten van hun leven en dagtaken.