DONG Energy, energieleverancier van het goede doel

29/12/2009 09:24

DONG Energy

Den Bosch, 29 december DONG Energy is vanaf 1 januari volgend jaar de energie- en gasleverancier van de goede doelen in Nederland. Door de charitatieve instellingen goedkoop van stroom- en gas te voorzien, houden zij meer geld over om te besteden aan de doelen, waar ze zich voor inzetten.

De energievoorziening is voor iedere organisatie een serieuze kostenpost. Hoe lager die kostenpost, hoe meer geld er simpelweg overblijft voor het doel waar de betreffende stichtingen zich hard voor maken. Eenentwintig organisaties, verenigd in de VFI (Vereniging Fondsenwervende Instellingen), besloten daarom om samen stroom en gas in te kopen. Zij keken daarbij vooral naar een scherp tarief, duurzame energie, prijsstabiliteit en de kwaliteit van dienstverlening. DONG Energy kwam op de combinatie van deze terreinen uiteindelijk als beste uit de bus. De goede doelen zijn zeer tevreden, onder andere omdat zij ruim dertig procent goedkoper uit zijn dan bij de huidige leverancier.

Het nutsbedrijf had zijn zinnen gezet op het binnenhalen van de goede doelen als klant. ,,Wij vinden het belangrijk om ons zelf in te zetten voor het maatschappelijk belang. Dat doen we nu door de goede doelen goedkoop van stroom en gas te voorzien", vertelt DONG Energy-directeur Rob Mossel. ,,Op deze manier doen wij waar wij goed in zijn en helpen wij de goede doelen te doen waar zij goed in zijn. Zo snijdt het mes aan twee kanten."





http://www.dongenergy.nl