Today's Groep verwijt Reed Business misleiding van de belegger

29/12/2009 09:26

Today's Beheer & Brokers

Today's Brokers zal naar aanleiding van het onomwonden advies van haar juristen op zeer korte termijn Reed Business voor de rechter dagen vanwege een recent gepubliceerd misleidend brokeronderzoek in het weekblad Beleggers Belangen.

Today's Brokers klaagt Reed Business aan omdat het gepubliceerde brokeronderzoek onvolledig, misleidend en uit dien hoofde onrechtmatig is. Hiervoor zijn meerdere redenen aan te wijzen.


- Ten eerste is het onderzoek onvolledig omdat in de onderzochte portefeuille (Nederlandse) opties buiten beschouwing zijn gelaten, ondanks het feit dat de Nederlandse belegger veelvuldig gebruik maakt van opties op aandelen en indices.


- Ten tweede zijn de buitenlandse tarieven onjuist geïnterpreteerd. Deze tarieven heeft Reed Business niet bij Today's Brokers op hun juistheid geverifieerd waardoor er een onjuist en misleidend beeld ontstaat van de tarieven die Today's Brokers hanteert. Uit onderzoek van de Consumentenbond en de VEB blijkt dat Today's Brokers wél degelijk de goedkoopste broker van Nederland is, terwijl Reed Business onterecht tot een andere conclusie komt.


- Ten derde is in het onderzoek van Reed Business het handelsplatform van de concurrent gebruiksvriendelijker bevonden, terwijl Today's het identieke handelsplatform aanbiedt. Echter, waar de concurrent het platform slechts alleen in het Engels aanbiedt, heeft Today's speciaal voor haar cliënten het platform ook in de Nederlandse taal beschikbaar gesteld.


- Tot slot is de Nederlandstalige klantenservice van Today's van 08.00 uur tot 22.00 uur geopend, een extra service waarin de concurrent niet voorziet.

Today's Brokers neemt dan ook geen genoegen met de uitkomst van het misleidende onderzoek en eist een rectificatie waarin wel een juiste voorstelling van zaken wordt gegeven. Additioneel zal in de juridische procedure de toegebrachte economische schade op Reed Business worden verhaald.





Http://www.todaysbrokers.nl


Noot voor de redactie:


---------------------------------------------------------Einde bericht------------------------------------------------------------


Noot voor de redactie,