Politie Utrecht

Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 29-12-2009

Meisje overleden door woningbrand

NIEUWEGEIN Maandagochtend 29 december is een 4-jarig meisje overleden ten gevolge van brand in een woning aan de Bergwal. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Maandagochtend kreeg de politie omstreeks 09.40 uur de melding binnen dat een woning in de brand stond. Ter plaatse gekomen bleek het om de onderste woning van een flat te gaan en stonden al diverse bewoners buiten. In de woning bevond zich nog een 4-jarig meisje dat met spoed naar het UMC werd gebracht alwaar zij overleed. Haar 25-jarige moeder werd eveneens met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De brand werd door de brandweer geblust en de politie heeft 14 omliggende woningen ontruimd. De politie onderzoekt de toedracht van de brand.

Woninginbrekers aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van maandag op dinsdag 29 december heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Muiderschans.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat glasgerinkel op de Muiderschans gehoord was en dat twee mannen in een kleine zwarte auto gestapt waren. Onderweg naar de locatie kwamen agenten een auto tegen die aan het signalement voldeed en konden deze op de Graaf Ferdinandlaan tot stilstand brengen. De twee mannen, beiden van 19 jaar en afkomstig uit Nieuwegein en Houten, zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Brandstichting bank

HOUTEN In de nacht van maandag op dinsdag 29 december hebben onbekenden een bank op de Keercamp in brand gestoken.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de meldkamer de melding dat een bank in brand stond. Ter plaatse gekomen bleek dat op een bank wat hout in brand was gestoken en dat hierdoor ook de bank vlam had gevat. De brandweer heeft de brand geblust. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonnummer 0900 8844.