Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 29-12-2009

Politie controleert op vuurwerk

EMMEN Maandagavond heeft de politie in de wijk Bargeres gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk. Op de Rolderbrink zagen agenten dat bij een woning vuurwerk werd afgestoken door twee jongens (12 en 14 jaar) uit Emmen. De jongens werden hierop aangesproken. Gezien hun leeftijd zullen de jongens een HALT-traject moeten doorlopen. (2009064121)

MEPPEL De politie heeft maandagavond in de wijk Koedijkslanden gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk. Agenten hoorden op de Jan Vermeerstraat meerdere knallen bij een woning. In een achtertuin van de woning werden twee jongens (13 en 14 jaar) uit Meppel betrapt toen zij vuurwerk wilden aansteken. De jongens verklaarden tegenover de agenten dat ze het vuurwerk op een vakantie hadden gekocht. In de woning troffen de agenten nog meer vuurwerk aan. Alles bleek illegaal te zijn en werd in beslag genomen. De agenten namen onder andere 6 vuurpijlen, 4 dozen strijkers en diverse sierpotten in beslag. (2009064117)

VEENOORD Maandagavond heeft de politie in de buurt van de Groen van Prinstererstraat gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk. Agenten waren door buurtbewoners aangesproken op overlast van geknal en stank van rook. Agenten kwamen al snel twee jongens tegen (14 jaar uit Veenoord en 16 jaar uit Holwierde). De jongens stonden om een vuurtje op een parkeerplaats van de Groen van Prinstererstraat en zij staken knalvuurwerk af. De jongens werden hierop aangesproken en het vuurwerk werd in beslag genomen. Gezien hun leeftijd zullen de jongens een HALT-traject moeten doorlopen. (2009064128)

Zwaar vuurwerk veroorzaakt ravage

HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag is zwaar vuurwerk door een brievenbus van de voordeur van een woning aan de Tandarts Schipperstraat geduwd. Ter plekke bleek het vuurwerk een ravage te hebben aangericht. Agenten zagen de glasscherven al op straat liggen; beide ruiten van de voordeur lagen eruit. Door de knal was het plafond in het halletje totaal vernield en in de muur naast de voordeur liep van boven naar beneden een scheur. Agenten constateerden verder dat op de eerste verdieping twee deuren waren ontzet, dat een plafonnière totaal was vernield en het luik naar de zolder was uit zijn voegen gevlogen. Buiten de woning bleek dat een geparkeerde auto ook was beschadigd door rondvliegend glas. De 24-jarige bewoner van de woning verklaarde tegenover de politie dat hij net lag te slapen en wakker werd van de rookontwikkeling, de knal had de man niet gehoord. De man raakte niet gewond. (2009064173)

Automobilist botst tegen boom

GEESBRUG In de nacht van maandag op dinsdag is een 34-jarige automobilist op de Coevorderstraatweg tegen een boom gebotst. Ter plekke bleek de man bekneld te zitten en was niet aanspreekbaar. De zwaar gewonde man werd door de brandweer uit de auto gehaald en hij werd met spoed overgebracht naar het UMC te Groningen. De huidige toestand van de man is niet bekend bij de politie. Politieonderzoek wees uit dat de automobilist mogelijk uit de richting van Geesbrug kwam en naast de weg terecht was gekomen. Hierop volgde een stuurcorrectie en botste de automobilist vervolgens tegen een boom. Een bloedonderzoek moet uitwijzen of het slachtoffer onder invloed van alcohol heeft gereden. (2009064179)

Automobilist zwaar gewond bij ongeval

EESERGROEN Maandagnacht is een 20-jarige automobilist uit Schoonoord zwaar gewond geraakt bij een ongeval op de Dorpsstraat. Hij reed daar tegen een boom. Nadat hij uit zijn beknelde positie was bevrijd is hij naar het UMC Groningen gebracht. Daar is een bloedproef genomen vanwege vermeend drankgebruik. (2009064165)

Jongen mishandeld na sneeuwballen gooien; verdachte aangehouden

EELDE Maandagavond heeft de politie een 64-jarige man uit Eelde aangehouden. Hij had aan de Wolfhorn een 13-jarige jongen uit Eelde mishandeld. De jongen had samen met een aantal andere jongeren sneeuw- en ijsballen tegen de ramen gegooid. De man werd zo kwaad dat hij achter de jongeren aan ging en er eentje te pakken kreeg. De jongen kreeg klappen en liep daarbij een hoofdwond op. De dader is aangehouden en ingesloten. Hij zal dinsdag verhoord worden en er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009064144)

Vrouw gewond bij ongeval

DE PUNT Maandagmorgen is een 22-jarige vrouw uit Vries gewond geraakt bij een ongeval op de Groningerstraat. Ze raakte daar van de weg toen ze iets uit haar tas wilde pakken en botste tegen een boom. Ze is met rugletsel naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht.(2009064019)

Politie zoekt getuigen in onderzoek overvallen

ASSEN De politie in Assen zoekt getuigen van een serie overvallen die vermoedelijk door dezelfde daders zijn gepleegd. Het gaat om de overvallen van dinsdag 22 december die zijn gepleegd op een winkel aan de Scharmbarg en op een fietsende vrouw aan het Herepad. Een dag eerder, maandag 21 december, werd omstreeks 21.20 uur op het Oosterhoutlaantje een vrouw beroofd van haar tas. Op woensdag 23 december is omstreeks 17.30 uur geld uit de kassa van een supermarkt aan de Noordersingel gestolen.

In al deze gevallen zijn er sterke aanwijzingen dat het gaat om dezelfde daders. Dat betreft dan twee blanke jongemannen, met een geschatte leeftijd van tussen de 16 en 20 jaar. De een droeg een blauwe jas en de ander een beige. De politie wil graag contact met mensen die informatie hierover hebben en die dit nog niet hebben doorgegeven. Dat kan via telefoonnummer 0900 8844 of anoniem op 0800 7000.

Auto uitgebrand na aanrijding

SCHIPBORG Maandagavond reed een 19-jarige automobilist uit Anderen met de auto ver de Borgweg. Daar raakte hij op het gladde wegdek in de berm en gleed van een talud af. Daarop raakte de auto in brand. De bestuurder kon de auto tijdig en ongedeerd verlaten. De auto brandde volledig uit. (2009064110)

Automobilist aangehouden tijdens rijontzegging

ASSEN Maandagmiddag controleerde de politie op het Lodewijk Napoleonplein een 27-jarige automobilist uit Assen. Zijn rijbewijs was hij kwijt omdat hij dat van de rechter had moeten inleveren voor een half jaar. Verder stond er nog een boete open van bijna 150 Euro. Deze werd betaald en de auto moest blijven staan. (2009064070)

Politie onderzoekt beroving

EMMEN Maandagavond rond 21.30 uur is aan de Nijkampen een 89-jarige vrouw in haar woning beroofd door twee mannen. Toen rond de genoemde tijd werd aangebeld deed ze de deur open en de twee mannen stapten naar binnen. Ze eisten geld en namen haar portemonnee mee. Daarna gingen ze er vandoor. De politie is direct met een buurtonderzoek gestart en zet het onderzoek vandaag voort. (2009064150)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.