Hoogste prijs Lucky Day valt in Soesterberg

29/12/2009 10:31

De Lotto

Een man uit Soesterberg heeft met Lucky Day 250.000 euro gewonnen. Dit is ook meteen het hoogste bedrag dat met Lucky Day gewonnen kan worden met de laagste inleg van 1,25 euro. De gelukkige winnaar kocht een paar loten bij Techador VOF Randsdorp in Soesterberg. Op een van de loten bleken alle 10 cijfers goed te zijn wat betekent dat de winnaar de hoogste prijs wint, namelijk 200.000 x zijn inleg.

"Ik geloofde het eerst niet. Ik heb de uitslag gecheckt via internet en teletekst, maar ik ben de volgende dag toch nog even naar Techador VOF Randsdorp gegaan om het nog een keer te checken. Het is zo onwerkelijk! Wij zijn erg blij met het prijzengeld wat we denk ik zullen gaan besteden aan een nieuwe auto en een mooie reis. De rest zetten we voorlopig vast," aldus de gelukkige winnaar.

Het winnende lot is verkocht bij Techador VOF Randsdorp in Soesterberg. Op vrijdag 8 januari wordt om 12.00 uur bij deze winkel taart en poffertjes uitgedeeld aan alle bezoekers om te vieren dat hier het winnende lot is verkocht.

Lucky Day

Lucky Day is het dagelijkse kansspel van De Lotto. Lucky Day-spelers maken zes dagen per week kans op prijzen tot 4,5 miljoen euro. Hiervoor kiezen ze zelf het aantal getallen: minimaal 1 en maximaal 10. Elke dag worden er twintig getallen getrokken. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de inleg en het aantal juiste getallen.

Iedereen wint met Lucky Day

Niet alleen Lucky Day-spelers winnen met Lucky Day, maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lucky Day komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.