Gemeente Hilversum

Burgemeester Ernst Bakker van Hilversum herbenoemd

publicatiedatum: maandag 28 december 2009

Bij Koninklijk Besluit van 21 december is burgemeester E.C. Bakker per
1 februari 2010 herbenoemd als burgemeester van Hilversum.

De gemeenteraad van Hilversum bracht hier eerder een positief advies over uit aan de minister. De herbenoemingsperiode is voor zes jaar. Burgemeester Bakker heeft enige maanden geleden aan fractievoorzitters van de gemeenteraad echter aangegeven dat hij niet de volledige zes jaar zal volmaken. Medio 2011 zal hij in overleg terugtreden, zodat een opvolging naadloos kan verlopen.

Een aantal omstandigheden in Hilversum en de regio (gemeenteraadsverkiezingen en collegevorming in maart, de gemeentelijke herindeling in de regio en de fusie van de politieorganisatie met Flevoland) brachten de burgemeester ertoe voor herbenoeming in aanmerking te willen komen.

De gemeenteraad van Hilversum heeft hier met instemming kennis van genomen. Volgens voorzitter van de vertrouwenscommissie Hans Haselager is het fijn dat de zeer ervaren burgemeester nog anderhalf jaar aanblijft en zo voor continuïteit kan zorgen, de dossiers kan afhandelen en t.z.t. goed over kan dragen.

Burgemeester Bakker is o.a. korpsbeheerder van het regionaal politiekorps Gooi en Vechtstreek, voorzitter van de veiligheidsregio en voorzitter van het gewest Gooi en Vechtstreek.