Gemeente Hoorn

Gemeente gaat meer doen aan energiebesparing in eigen panden

B en W stellen de gemeenteraad voor in te stemmen met een ambitieniveau waarbij de CO²-uitstoot van gas in gemeentelijke gebouwen met 6,6% vermindert. Om dat de bereiken willen B en W dat de raad een bedrag van 180.000 voor het treffen van energiebesparende maatregelen beschikbaar stelt.
In 2008 heeft de gemeenteraad de klimaatvisie en het bijbehorende uitvoeringsprogramma vastgesteld. Voor het realiseren van energiebesparing in bestaande gemeentelijke gebouwen was een doelstelling geformuleerd van 4% energiebesparing per jaar.

Keuze voor het nieuwe ambitieniveau betekent een CO²-reductie op gas van 6.6% en op stroom een reductie van 1.6%. Dit percentage is lager, omdat Hoorn al groene stroom gebruikt met een lage CO²-uitstoot. Om het daarbij behorende pakket aan maatregelen uit te voeren is een investering nodig van 180.000,-. De besparing op energiekosten is 23.000,- per jaar. Het college wil alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de (soms ook externe) gebruikers van de gemeentelijke panden de voorgestelde maatregelen treffen.

Het college stelt de raad voor met ingang van 2011 jaarlijks dit bedrag van 23.000,- in mindering te brengen op de exploitatie van energie in gemeentelijke gebouwen en te reserveren voor stimuleringsmaatregelen op het gebied van duurzaamheid. Laatste wijziging van deze pagina: 29 december 2009