Productschap Diervoeder

29/12/2009

Wijziging van het GMP+-certificatieschema m.b.t. certificatievoorwaarden

Bestemd voor: GMP+-gecertificeerde bedrijven en certificatie-instellingen

Per 01.01.2010 zijn wijzigingen doorgevoerd in de GMP+-C-documenten. Een volledig overzicht van de wijzigingen is terug te vinden in de betreffende GMP+-C-documenten.

Enkele wijzigingen zijn:

C1
De acceptatievoorwaarden voor auditoren/inspecteurs/technische reviewers zijn veranderd. Deze zijn van toepassing voor alle nieuw te accepteren auditoren/inspecteurs/technische reviewers. Daarnaast is het vanaf heden mogelijk om audits voor gelijkwaardige schema's mee te laten tellen voor auditervaring, zodat auditoren voor bepaalde GMP+ standaarden / scopes gemakkelijker aan het minimaal aantal audits kunnen voldoen.

C3/C6
De audittijden voor de nieuwe GMP+ B2(2010) zijn toegevoegd. Ook zijn de audittijden voor de GMP+ B1 - scope: productie voedermiddelen aangepast.

Daarnaast zijn enkele gelijkwaardige schema's opgenomen op basis waarvan audittijdreductie mag worden toegepast bij de audit voor GMP+ certificatie. Onder de opmerkingen is vastgelegd wanneer audittijdreductie toegepast mag worden.

In appendix 4 zijn onder optie 1 de multi-sitevoorwaarden aangepast.

Voor alle doorgevoerde wijzigingen verwijzen wij u naar de genoemde GMP+-C-documenten (link naar C1, C3 en C6). De wijzigingen zijn grijs gemarkeerd.