Politie Gelderland-Midden

Man in woning overvallen

Publicatiedatum: 29-12-2009 10:56:02

ARNHEM - Een 40-jarige Arnhemmer is in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 december in zijn woning in de wijk Appelgaard overvallen. De man kwam daarbij met de schrik vrij. De daders wisten er met geld en sieraden vandoor te gaan.

Het slachtoffer werd bij thuiskomst rond half drie 's nachts door drie mannen belaagd en bedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop leek. Vervolgens werd de man gedwongen zijn woning aan de Goudreinetgaard binnen te gaan waar de daders de hand op de buit konden leggen. Het slachtoffer werd daarbij ook mishandeld maar raakte niet gewond. De overige huisgenoten, twee kinderen en de vrouw van het slachtoffer, hadden niets van het voorval gemerkt.

Bivakmutsen
Volgens het slachtoffer ging het om drie mannen, allen in het donker gekleed en bivakmutsen op. De politie is een onderzoek gestart en roept eventuele getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook bij Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(078094)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na amok in kantoor

Publicatiedatum: 29-12-2009 10:55:32

ARNHEM - De politie heeft maandag 28 december in een kantoor van een hulpverleningsinstelling aan de Weerdjesstraat in Arnhem een 40-jarige man uit die stad aangehouden nadat hij daar amok had gemaakt. De man zou in het kantoor een ruit hebben vernield en enkele medewerkers met de dood hebben bedreigd. Hij werd door gewaarschuwde agenten aangehouden. Volgens de man had hij geen uitkering gekregen waarvan hij de hulpverleningsinstelling de schuld gaf. De Arnhemmer is ingesloten. Door een medewerker van het kantoor is aangifte gedaan. Ook kreeg hij een toegangsverbod voor het kantoor opgelegd. (077946)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na tasjesdiefstal

Publicatiedatum: 29-12-2009 10:54:53

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandagmiddag in de wijk Presikhaaf een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt ervan verdacht aan de haal te zijn gegaan met de tas van een 32-jarige Arnhemse. Een beveiliger van het winkelcentrum kreeg de man in het vizier omdat hij zich verdacht gedroeg. Vervolgens zag hij dat de man een mobiele telefoon en een toilettas bij zich had. Daarop werd de politie erbij gehaald. Tijdens een eerste onderzoek ging de telefoon over en bleek de Arnhemse aan de lijn te zijn die op zoek was naar haar vermiste goederen en het nummer van haar eigen toestel had gebeld. De man werd vervolgens aangehouden en is voor onderzoek in verzekering gesteld. Volgens de Arnhemse was haar tas op de Hanzestraat in een onbewaakt ogenblik gestolen terwijl ze bezig was haar fiets op slot te zetten. (077922)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---